Gå til sidens indhold

Vækst og virksomheder

Bedre vilkår for private virksomheder

Danmark er et af verdens rigeste og mest lige lande. Virksomhederne vokser, og arbejdsløsheden falder. Men skal fremgangen fortsætte, og skal flere have del i den, skal vi sætte målrettet ind for at skabe bedre vilkår for private virksomheder.

Det offentlige og private er gensidigt afhængige af hinanden. Virksomhederne skaber arbejdspladser og tjener penge, som finansierer velfærden.

Og det offentlige leverer uddannelse i høj kvalitet til virksomhedernes medarbejdere og pasning til deres børn, når de er på arbejde, samt asfalterer vejene, så varer kan leveres. Tilsammen løfter det vores konkurrenceevne.

Under corona så vi, hvor meget vi kan, når den offentlige og den private sektor arbejder sammen.

Gennem en stærk fælles indsats kan vi i dag bryste os af at være et af de lande, der har klaret corona bedst – både hvad angår sundhed og økonomi.

Tilsvarende har vi brug for et stærkt samarbejde for at løse klimakrisen. Det enkle er at forbedre miljøet ved at hæmme væksten. Eller øge væksten ved at ødelægge miljøet. Det svære er at få de to hensyn til at balancere.

Men Danmark har vist, at grøn vækst er muligt. Det skaber arbejdspladser og sikrer, at Danmark også i fremtiden er et produktions- og landbrugsland.

Det har vi gjort

  • Vi har hævet forskning- og udviklingsfradraget fra 110 til 130 pct.

  • Indført automatisk erhvervsrapportering, der er en byrdelettelse for erhvervslivet på næsten 3 milliarder kroner. Den største enkeltstående byrdelettelse, der nogensinde er målt.

  • Vi har indgået aftaler, der sikrer mere arbejdskraft til virksomhederne ved at øge arbejdsudbuddet med Danmark kan mere I, II og III.

  • Vi har etableret Danmarks Eksport- og Investeringsfond, som styrker mulighederne for finansiering til vækst og eksport hos både SMV’er, vækstvirksomheder og store danske eksportører.

  • Vi har forbedret barselsvilkårene for selvstændige med en barselsfond.

  • Vi har holdt hånden under danske virksomheder og arbejdspladser med hjælpepakker og lønkompensation under corona.

Apropos...

Beskæftigelse

Flere i arbejde

Se mere

Skat

Et skattevæsen vi kan stole på

Se mere

Klima og miljø

Danmark skal igen være en grøn stormagt

Se mere

Inflation og Økonomi

Trygt igennem usikre tider

Se mere

Vil du være med i fællesskabet?

Som intromedlem af Socialdemokratiet bliver du en del af et stærkt politisk fællesskab, der arbejder for at sikre solidariteten, styrke velfærden og gennemføre den grønne omstilling.

Meld dig ind i dag og vær gratis medlem til den 31.12 2024.

Bliv gratis intromedlem

Gå til indmeldelse