Gå til sidens indhold
Et skattevæsen vi kan stole på.

Skat

Et skattevæsen vi kan stole på

I Danmark har vi et velfærdssamfund. Et velfærdssamfund, der kun fungerer, hvis der er en grundlæggende tillid til de bærende institutioner.

Danskerne skal have tillid til, at sygehusene plejer os, når vi er syge. At børnehaverne og skolerne passer på vores børn, når vi er på arbejde. At politiet kommer, når der er brug for dem.

Danskerne skal også have tillid til, at skattevæsenet opkræver vores skattekroner på en ordentlig måde. At alle svarer enhver sit. Den tillid har desværre været sat på prøve i de senere år.

Styrket skattekontrol

Flere gange har vi set eksempler på, at skattevæsenet ikke har løftet sin vigtige opgave godt nok. Derfor har Socialdemokratiet en plan om en massiv styrkelse af vores skattevæsen de kommende år. Vi har allerede investeret mere end to milliarder i at styrke skattevæsenet, siden regeringen tiltrådte.  

En styrket skattekontrol er vigtig for genopretningen af skattevæsenet og danskernes tillid til, at alle betaler den skat, de skal. Vi har investeret historisk meget i en styrkelse af skattekontrollen.

De første to ud af i alt otte nye skattecentre er åbnet i Fredericia og Frederikssund. I 2021 åbner de næste skattecentre i Viborg og Esbjerg. Frem mod 2023 vil vi ansætte 1.000 nye skattemedarbejdere.

Vi har allerede indgået aftale om ansættelsen af de første 500 nye medarbejdere sammen med et enigt Folketing. Medarbejderne og de nye skattecentre skal styrke vores indsats mod hvidvask, skattely, international skatteunddragelse og momssvindel.

Samtidig er det vigtigt, at vi slår hårdt ned på dem, der bryder reglerne og undergraver vores fællesskab. Derfor vil vi skærpe konsekvenserne over for dem, der bryder reglerne. Skattesvindlerne skal ikke længere tænke på Danmark som et lille, let offer.

Grådigheden har haft det for nemt i fortiden. Den skal få det svært i fremtiden. Vi skal igen kunne stole på vores skattevæsen.

Apropos...

Velfærd

Velfærd binder Danmark sammen

Se mere

Beskæftigelse

Flere i arbejde

Se mere

Værdig pension

En ny ret til tidlig pension

Se mere

Erhverv

Et rigere Danmark

Se mere

Vil du være med i fællesskabet?

Som intromedlem af Socialdemokratiet bliver du en del af et stærkt politisk fællesskab, der arbejder for at sikre solidariteten, styrke velfærden og gennemføre den grønne omstilling.

Meld dig ind i dag og vær gratis medlem til den 31.12.2022.

Bliv gratis intromedlem

Gå til indmeldelse