Gå til sidens indhold
En ny ret til tidlig pension. De mest nedslidte fortjener også en værdig pension.

Værdig pension

Arne-pension

I 2019 gik vi til valg på at indføre en ret til tidlig pension for de mest nedslidte – og dem, der har været længst tid på arbejdsmarkedet.

I oktober 2020 landede vi en aftale med et flertal i Folketinget og i januar 2022 kunne de første trække stikket efter et langt og slidsomt arbejdsliv. Det er den største og mest betydelige udvidelse af lønmodtagernes rettigheder, der er sket i flere årtier.

Udover en større retfærdighed i pensionsmulighederne styrker vi også opbakningen til, at pensionsalderen stiger i takt med, at danskerne lever længere. Det er fundamentet for en stærk dansk økonomi i fremtiden.

Men når vi beder danskerne om at arbejde længere, er vi også forpligtet til at tage hensyn til dem, som har mere slidsomme arbejdsliv end andre.

Der var engang, hvor reformer handlede om at udbygge det danske velfærdssamfund og give borgerne flere rettigheder. At give flere del i muligheder og opsving. Men i de sidste årti har vi vænnet os til, at reformer typisk betyder forringelser og medført stigende bekymringer for fremtiden.

Socialdemokratiet har gennem de sidste tre år vist en anden retning.

Det har vi gjort

  • Vi har indgået en aftale om ret til tidlig pension sammen med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten. Med aftalen giver vi mennesker med de længste og ofte hårdeste arbejdsliv ret til at trække sig tidligere tilbage.

  • Pr. 31. august 2022 har 43.800 fået ret til at gå tidligere på pension. Og i de første otte måneder af 2022 har de første knap 8.500 personer gjort brug af deres ret til tidlig pension.

Apropos...

Erhvervsuddannelser

Erhvervsuddannelser gør Danmark rigere

Se mere

Beskæftigelse

At have et arbejde gavner både den enkelte og samfundet

Se mere

Videregående uddannelse

Uddannelse for alle 

Se mere

Værdig velfærd

Vi har styrket vores sundhedsvæsen, daginstitutioner, folkeskoler, ældrepleje

Vil du være med i fællesskabet?

Som intromedlem af Socialdemokratiet bliver du en del af et stærkt politisk fællesskab, der arbejder for at sikre solidariteten, styrke velfærden og gennemføre den grønne omstilling.

Meld dig ind i dag og vær gratis medlem til den 31.12 2024.

Bliv gratis intromedlem

Gå til indmeldelse