Gå til sidens indhold
Vi ønsker stærke public service-medier og et rigt forenings- og kulturliv.

Kultur

Alle skal kunne deltage i kulturlivet

Lige siden Socialdemokratiet for 61 år siden skabte Kulturministeriet med Julius Bomholt i spidsen, har den røde tråd i vores kulturpolitik handlet om at bringe både den smalle og den bredde kultur ud til alle danskere. Uanset om det er fodbold, scenekunst, litteratur eller andet, skaber kulturen og sporten fælles ståsteder og samler os.

Derfor skal flere danskere have mulighed for at tage aktivt del i kultur- og foreningslivet. For alle – uanset alder, postnummer og økonomisk formåen skal kunne engagere sig i idræts- og foreningslivet.

Vi støtter stærke public service-medier. Når vi oversvømmes af internationalt, kommercielt medieindhold, skal vi kunne producere reklamefrit dansk kvalitetsindhold uafhængigt af politiske, økonomiske og erhvervsmæssige interesser. Modsat den tidligere borgerlige regeringer ønsker vi ikke at spare på kulturen, men at udvikle den.

Vi har annulleret besparelser på Danmarks Radio for næsten en mia. kroner og afskaffet de årlige besparelser på kulturen bredt set. Vi ønsker at sikre demokratisk indflydelse på de tech-giganter, hvis teknologi i alt for mange år har udviklet sig uden at sikre, at den ikke skader vores demokrati, vores trivsel og fælles samtale.

Det har vi gjort

  • Vi har afskaffet de borgerliges årlige besparelser på kulturlivet i form af omprioriteringsbidraget og annulleret de borgerliges planlagte besparelser på Danmarks Radio på mere end 900 mio. kroner.

  • Vi har holdt hånden under kulturlivet igennem corona med hjælpe- og kompensationspakker for mere end 7 mia. kroner.

  • Vi har vedtaget et kulturbidrag fra streamingtjenesterne der sikrer at vi også i fremtiden har unikke danske film, serier og dokumentarer i verdensklasse.

  • Vi har styrket danske public service-medier med medieaftalen i 2022, blandt andet ved at løfte DR økonomisk med 100 mio. kroner i løbet af aftaleperioden, styrket mediestøtten til lokale og regionale medier og skærpet den demokratiske kontrol med tech-giganterne.

Apropos...

Velfærd

Velfærd binder Danmark sammen

Se mere

Børn

Alle skal have de bedste muligheder

Se mere

Ligestilling

Lige muligheder

Se mere

Beskæftigelse

Flere i arbejde

Se mere

Vil du være med i fællesskabet?

Som intromedlem af Socialdemokratiet bliver du en del af et stærkt politisk fællesskab, der arbejder for at sikre solidariteten, styrke velfærden og gennemføre den grønne omstilling.

Meld dig ind i dag og vær gratis medlem til den 31.12 2024.

Bliv gratis intromedlem

Gå til indmeldelse