12. juni 2019

Socialdemokratiets program på Folkemødet 2019

Igen i år kan du møde Socialdemokratiet på Folkemødet på Bornholm. Vi holder til på den gamle brandstation i Allinge, Havnegade 51. Kom og vær med.


Torsdag d. 13. juni:

kl. 13.00-13.45

Interview med Mogens Lykketoft

FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget i 2015 under Mogens Lykketofts tid som formand for den 70. generalforsamling. Hvorfor har verden brug for verdensmål? Hvordan står det til med implementeringen af dem? Og hvad skal vi i Danmark fokusere på?

Interviewer: Michael Jeppesen (journalist)

 

Kl. 14.00-14.45

Kunst og kultur – sådan når vi ud til flere

Op imod en tredjedel af befolkningen deltager slet ikke, eller kun i meget begrænset omfang i samfundets kultur- og fritidstilbud. Socialdemokratiets næstformand Mogens Jensen vil sammen med teaterchef for Det Kongelige Teater Kasper Holten, direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev og teaterleder for Limfjordsteateret Gitta Malling diskutere, hvordan vi bedst gør op med den kulturelle ulighed. Moderator er Jens Nielsen, konsulent og indehaver af Artana.

Deltagere: Mogens Jensen (S), Kasper Holten, Rane Willerslev, Gitta Malling og Jens Nielsen.

 

Kl. 15.00-15.45

Anekdoter fra valgkampen

Kom og hør de sjoveste og bedste anekdoter fra valgkampen fra Socialdemokratiets folketingsmedlemmer. Det vil være muligt at stille spørgsmål undervejs.
Deltagere: Nick Hækkerup, Flemming Møller Mortensen og Kaare Dybvad.

 

Kl. 16.00-16.45

Det liberale ungdomsoprør - eksisterer det eller ej?

Liberale kræfter i Danmark har længe hævdet, at ungdommen er blå og liberal. Det seneste folketingsvalg viser, at ungdommen stadig er rød. Så er spørgsmålet, om det liberale ungdomsoprør eksisterer eller ej? Debatten er mellem Alex Vanopslagh, den nyvalgte politiske leder af Liberal Alliance, og Frederik Vad Nielsen, formand for DSU. Debatten modereres af Mads Havskov.
Deltagere: Frederik Vad (DSU) og Alex Vanopslagh (LA)
Arrangeret af DSU

 

Kl. 18.15-19.00

Syng så hjertet banker – Vores fælles sangskat ved Poul Nyrup Rasmussen og Magnus Heunicke

Kom med til en hyggelig aften, når tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og fhv. minister Magnus Heunicke synger for og fortæller anekdoter fra gamle dage.

Deltagere: Poul Nyrup Rasmussen og Magnus Heunicke

 

Fredag den 14. juni:

Kl. 10.30-11.15

Interview med Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen

En historisk lang valgkamp er overstået. Mette Frederiksen er udnævnt til kongelig undersøger. Og regeringsforhandlinger er godt i gang. På Folkemødet får du en enestående mulighed for at møde Mette Frederiksen, når Hans Pilgaard interviewer hende om alt dét og meget mere.

 

Kl. 12.00-12.45

Grøn byudvikling – hvad er de næste skridt?

Til oktober er København værtsby for C40 Topmødet, hvor beslutningstagere fra hele verden kommer til København for at diskutere og fremme grønne byløsninger. Det er en oplagt anledning til at vise de danske løsninger frem - men også til at diskutere og reflektere over, hvad de næste skridt er for København og for Danmark. Vi har samlet et panel, der fra hver deres perspektiv – det politiske, det forretningsmæssige og det arkitektoniske – vil give deres bud på, hvad de ser, som de væsentlige nye greb og skridt i den grønne omstilling af vores byer.
Deltagere: Overborgmester Frank Jensen (S), Dan Stubbergaard (arkitekt og grundlægger af COBE), Nina Kovsted Helk (Filantropidirektør (CPO) i Realdania). Folketingsmedlem Jens Joel styrer slagets gang.

 

Kl. 14.00-14.45

Mød de nye medlemmer af Folketinget

Valget er vel overstået. Det betyder nye ansigter på Christiansborg. Kom og hør, hvordan det er at være nyvalgt til Folketinget, og hvad det har krævet at nå dertil.

Deltagere: Bjørn Brandenborg (S), Anne Paulin (S) og Kasper Sand Kjær (S).
Mads Havskov styrer slagets gang.

 

Kl. 18.00

Politisk satire med MAGT

Traditionen tro kommer satire-gruppen MAGT forbi Brandstationen og får med humor og musikalske indslag uddelt politiske lussinger til både højre og venstre.

 

Lørdag d. 15. juni

Kl. 11.00-11.45

Anekdoter fra valgkampen

Kom og hør de sjoveste og bedste anekdoter fra valgkampen fra Socialdemokratiets folketingsmedlemmer. Det vil være muligt at stille spørgsmål undervejs.
Deltagere: Peter Hummelgaard, Henrik Dam Kristensen og Rasmus Prehn.

 

Kl. 12.00-12.45

En praktisk guide til (at stoppe) skattely

Jeppe Kofod, gruppeformand for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet, taler med generalsekretærerne i Oxfam Ibis og Mellemfolkeligt Samvirke, Kristian Weise og Tim Whyte, om, hvordan vores velfærdssamfund bliver snydt for milliarder. Hvad skal der til for at få pengene tilbage?  
Deltagere: Jeppe Kofod, Tim Whyte og Kristian Weise.


Kl. 14.00-15.00

Film: Danmark for folket

Kom forbi Brandstationen, når vi serverer popcorn og viser den socialdemokratiske filmklassiker Danmark for Folket. Filmen skildrer lagerforvalteren Hennings politiske vækkelse, da han inviterer den unge socialdemokrat Inger ud. Filmens ramme er det socialdemokratiske arbejdsprogram ’Danmark for Folket’ fra 1934, som var personligt forfattet af Stauning. Stauning optræder som sig selv i filmen. Blandt de medvirkende er Ib Schønberg, Arthur Jensen og Johannes Meyer.

Inden filmen starter, indleder historiker Martin E.O. Grunz.

 

Kl. 15.00-15.45

Identitetspolitik på universiteterne med Frit Forum

I denne debat stiller Frit Forum ind og ser tilbage på et år med mexicanerhatte, sangtekster og kvindelige teoretikere i fokus. Der lægges op til debat om den identitetspolitiske tendens for at nuancere debatten med repræsentanter for forskellige perspektiver.
Deltagere: Bente Stallknecht, Prorektor Københavns Universitet; Sine Tarby, bestyrelsesmedlem Dansk Kvindesamfund; Lise Hansen, Lektor på RUC. Jens Aagerup, næstformand Frit Forum, er moderator.
Arrangeret af Frit Forum


Kl. 17.00-17.45

Hvordan får vi politikerne tæt på borgerne igen?

I Danmark er vi kendt for vores konsensuskultur, hvor vi taler uenigheder igennem og indgår kompromisser, selvom vi er uenige. Det er dog mange år siden, at Anker Jørgensen cyklede rundt i Københavns gader og småsludrede med dem, han mødte. I dag føler mange mennesker, at politik foregår langt væk fra deres hverdag, men behøver det at være sådan? Hvad kan vi gøre for at bringe politikerne tæt på borgerne igen? De spørgsmål vil arrangementets deltagere give sig i kast med. Tilhørerne er velkomne til at byde ind med deres idéer og egne oplevelser.
Deltagere: Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), Josephine Fock, direktør for integration i Dansk Flygtningehjælp og fhv. minister Magnus Heunicke (S). Analysechef i Tænketanken Cevea, Asbjørn Sonne Nørgaard, vil moderere debatten.


Kl. 18.00-18.45

Sangaften med Benny Engelbrecht

Benny Engelbrecht har stemt guitaren og fundet den røde sangbog frem. Kom og syng med.

 

Søndag den 16. juni

Kl. 10.00-10.45

Fællessang med Lea Wermelin

Igen i år slutter vi på Brandstationen af med fællessang, som det efterhånden er blevet tradition, når folketingsmedlem Lea Wermelin fører an med arbejdersangbogen. Der bliver både plads til de gamle kendinge og nyere sange, når vi slår dørene op for årets sidste socialdemokratiske indslag på Folkemødet. Kom og syng med!