Gå til sidens indhold

Jesper Petersen

Politiske poster

  • Udenrigsordfører

Jesper Petersen har siden den 19. marts 2013 været folketingsmedlem for Socialdemokratiet. Jesper er valgt i Sydjyllands Storkreds og har været medlem af Folketinget siden 13. november 2007. Ved folketingsvalget den 5. juni 2019 fik Jesper 7.175 personlige stemmer. 

Jesper er født i Haderslev i 1981, har familiemæssige rødder i Sønderjylland og er opvokset i den lille by Hammelev ved Vojens. Jesper har en BA i statskundskab fra Københavns Universitet.

Jesper har i en årrække været folketingsmedlem for SF, foruden at have haft ledende tillidsposter i SF og været landsformand for SF’s Ungdom. Han meldte sig d. 19. marts 2013 ind i Socialdemokratiet.

Før han blev valgt i Folketinget, har han blandt andet arbejdet som folkeskolelærer, været sekretariatsmedarbejder på Center for Ungdomsforskning og lavet frivilligt foreningsarbejde.

På det personlige plan bor Jesper i andelslejlighed på Vesterbro i København med kæresten Pernille og deres søn i børnehavealderen. I fritiden er det guitaren, racercyklen og interesserne for cykelsport, fodbold, film, historie og naturoplevelser, der optager Jespers tid.