Gå til sidens indhold

Birgitte Vind blev valgt ind i Folketinget den 5. juni 2019, hvor hun fik 7.012 personlige stemmer.

Jeg blev socialdemokrat gennem min opvækst i et lille bageri ved havnen i Vejle. Her gjorde jeg rent og kørte med morgenbrød. Her handlede Vejles spinderi- og slagteriarbejdere, her kom spritteren og direktøren. Her oplevede jeg forskellene mellem menneskers livsvilkår og behovet for, at vi løfter i flok for at få alle med.

Som byrådspolitikker i Vejle Kommune har jeg siden 2010 kæmpet for at sætte en rød og mere social dagsorden. Med erfaring for økonomiudvalg, socialudvalg, natur- og miljøudvalg samt kulturudvalg har jeg beskæftiget mig med mange sider af borgernes hverdag og udmøntningen af lovgivning i en kommunes hverdagsliv.

Med min baggrund som lærer og ikke mindst leder i det offentlige siden 1991 har jeg en forkærlighed for vores børneinstitutioner, vores uddannelsessystem, vores offentlige ældrepleje og ikke mindst vores sundhedsvæsen.

Mine mærkesager

Den frie og lige adgang til uddannelse
Jeg er særlig optaget af, at vi i Danmark bevarer den lige og frie adgang til uddannelsesinstitutioner, og at institutionerne for de mindste børn har uddannet personale og varme hænder nok til at kunne at give børnene en tryg og udviklende hverdag.

Dankort eller sygesikringskort?
Om du er 25 år og skal opereres, eller du er 93 år og har brug for en hjælpende hånd i hverdagen, skal du opleve, at fællesskabet løfter opgaven. Også om 25 år skal vi i Danmark have lige adgang til sundhed og ældrepleje.

 

Kultur giver os identitet og fællesskab
Jeg vil skabe lige adgang til kulturoplevelser, understøtte lokale initiativer helt ud i de mindste lokalsamfund, sikre børn og unge adgang til mødet med forskellige udtryksformer som musik, billedkunst, teater, film og meget mere. Danmarks Radio skal fortsat være danskernes fælles public service-kanal fri for reklamer.

 

Vi skal tage ansvar for natur og miljø lokalt og globalt
Kloden sveder på grund af den globale opvarmning, vores drikkevand er truet af årtiers brug af sprøjtemidler, vores vandmiljøer er truet at udledning af organisk stof fra landbruget. Vi har ansvaret for at levere landet og kloden videre til de kommende generationer. Det haster med at sætte i gang med den grønne omstilling.