Gå til sidens indhold
EU: Samarbejde hvor det giver mening.

EU

Samarbejde hvor det giver mening

Socialdemokratiet bakker op om et stærkt europæisk samarbejde. Et samarbejde, der først og fremmest er til for de europæiske befolkninger. For almindelige lønmodtagere.

Et fællesskab, der mindsker ulighed, utryghed, social dumping, kriminalitet og problemer, som de europæiske lande er for små til at takle alene. Den slags problemer, der krydser grænser – international skattesnyd, klimaforandringer, migration og terror.

Danmark hverken kan eller skal tage alle kampe alene. Fælles, grænseoverskridende udfordringer kræver løsninger i et forpligtende europæisk fællesskab. Men med respekt for hvad landene bedst klarer selv.

EU-samarbejdet er en klar fordel for Danmark og for danskerne. Det skal vi holde fast i. Men vi skal gøre fremtidens EU-samarbejde mere retfærdigt.

For Socialdemokratiet er EU først og fremmest en politisk kampplads. Vi kæmper for et socialdemokratisk Europa, hvor vi får styr på globaliseringen.

Vær med i fællesskabet!

Medlemmerne er rygraden hos Socialdemokratiet.

Som medlem bliver du en del af et stærkt politisk fællesskab, der arbejder for at sikre solidariteten, styrke velfærden og gennemføre den grønne omstilling.

Bliv medlem nu

Gå til indmeldelse

Fair bevægelighed og grønne resultater

Vi vil genskabe tilliden til det europæiske samarbejde og sikre, at økonomisk ansvarlighed, grøn omstilling og social retfærdighed går hånd i hånd. Vi vil gøre op med social dumping, unfair konkurrence og et massivt ræs mod bunden på selskabsskatten.

Sammen skal vi slå ring om ordentlige arbejdsforhold på hjemlandenes vilkår og sikre, at danske velfærdsydelser bliver i Danmark. Sådan kan vi værne om den danske model og vores gode løn- og arbejdsvilkår. Fri bevægelighed skal være fair bevægelighed.

Vi vil også tage et opgør med skattely og skattesvindel. Vi skal sikre en retfærdig finansiering af det danske velfærdssamfund, hvor også multinationale selskaber bidrager.

Desuden skal vi fortsat presse på for, at EU skruer op for og lever op til klimaambitionerne, samt får styr på tilstrømningen og de ydre grænser.

Dét er samarbejde, der giver mening. Det er samarbejde, der mærkes. 

Apropos...

Udenrigs­politik

En tryg verden

Se mere

Social dumping

Social dumping skal stoppes

Se mere

Klima og miljø

Danmark skal igen være en grøn stormagt

Klima og miljø

Udlændinge

En udlændingepolitik, der samler Danmark

Se mere

Vil du være med i fællesskabet?

Som intromedlem af Socialdemokratiet bliver du en del af et stærkt politisk fællesskab, der arbejder for at sikre solidariteten, styrke velfærden og gennemføre den grønne omstilling.

Meld dig ind i dag og vær gratis medlem til den 31.12.2022.

Bliv gratis intromedlem

Gå til indmeldelse