Mogens Jensen

Mogens Jensen


Foto i høj opløsning

 

Politiske poster

 •  Næstformand

 

Jeg er vokset op på Nykøbing Mors med min mor, far og storebror. Det var et trygt og rart hjem. Men vi havde ikke for mange penge - så jeg ved, hvor vigtigt det er, at det ikke er pengepungen, der afgør, om man kan få lægehjælp eller skolegang.

 

I næsten 20 år har jeg arbejdet i fagbevægelsen, så det ligger mig meget på sinde, at vi har ordentlige arbejdsforhold. Vi skal bekæmpe social dumping og gøre alt, hvad vi kan, for at skabe job i Danmark. De fleste kender glæden ved at have et arbejde og en mulighed for at forsørge sig selv og sin familie. Noget at stå op til og nogen, der forventer noget.

 

Jeg har været i Folketinget siden 2005, og det er hver dag en stor ære at repræsentere midt- og vestjyderne der. Siden 2012 har jeg været næstformand i Socialdemokratiet. Det er fantastisk at være en del af ledelsen i det parti, jeg meldte mig ind i som 16-årig. Jeg nyder især at snakke politik ude i partiforeningerne. Fra 2014 - 2015 var jeg handels- og udviklingsminister. Ved folketingsvalget den 5. juni 2019 fik jeg 6.961 personlige stemmer. 

 

Danmark er et godt land. Ikke alt er perfekt, men vi har det godt. Som tidligere handels- og udviklingsminister har jeg på flere rejser oplevet, at vi danskere har skabt et land, som verden ser på med beundring. Vi skal være stolte af Danmark. Vi skal videreudvikle og passe på vores land.

 

Jeg er især optaget af, hvordan vi får alle med ind i fællesskabet og bekæmper den negative sociale arv, som kan præge et helt liv. Og så knokler jeg for, at danske virksomheder kan have gode forhold og skabe endnu flere arbejdspladser. Især inden for eksporten, som står for hver fjerde arbejdsplads herhjemme. Vi skal fastholde det stærke erhvervsklima, som vi er kendt for i hele verden.

 

Når jeg rigtig skal slappe af, så er det i biografen eller til andre kulturoplevelser med familie og gode venner. Søndag aften er hellig - her står den på drama på DR eller en god serie på Netflix. Så er man klar til mandag morgen og en ny arbejdsuge.

 

Ferierne bruger jeg så tit som muligt i familiesommerhuset i Klitmøller. Selvom jeg i dag er bosat i København, så er der nu ikke noget, der slår en sommerdag ved Vesterhavet.