Partiet

Socialdemokratiet har siden 1871 kæmpet for et bedre Danmark og en bedre verden.


Mange kampe er kæmpet, og mange sejre vundet. Kampen for, at hvert enkelt menneske i verden har frihed til at få opfyldt sine drømme, er dog langt fra vundet. Derfor arbejder vi videre og kæmper de politiske kampe lokalt, nationalt og globalt.

 

Vores interne demokrati skal udvikles i takt med tiden. I dag er der bedre muligheder end nogensinde for at udvikle en åben og demokratisk debat. Den opgave tager vi på os. Målet er, at alle, der gerne vil bidrage, også får mulighed for det.

 

Hos os foregår arbejdet med at udvikle stærke politiske budskaber og konkrete politiske løsninger i en fri debat mellem lige mennesker i solidaritet med hinanden og de mål, vi som socialdemokrater er fælles om.

 

Vores mål er stadig frihed, lighed og solidaritet - for alle.

 

Socialdemokratiet

Partiets navn er Socialdemokratiet ifølge partiets love, på stemmesedlen ved valg og i Folketingets sprogbrug. Socialdemokratiet har bogstavbetegnelsen A ved valg, men forkortes i andre sammenhænge med bogstavet S.

 

De socialdemokratiske mål er enkle og klare:

  • At give det enkelte menneske frihed og tryghed til at udnytte sine evner og realisere sine drømme
  • At sikre mennesker uanset social, religiøs eller etnisk baggrund retten til og mulighederne for at leve og være aktive medborgere i et retfærdigt demokratisk samfund med social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed
  • At udbrede demokrati, demokratisk socialisme, global lighed, international solidaritet og sikkerhed 

Ledelse

Mette Frederiksen er formand for partiet. Frank Jensen og Mogens Jensen er næstformænd, Jan Juul Christensen er partisekretær.

 

Folketing

Ved det seneste folketingsvalg den 18. juni 2015 fik Socialdemokratiet 925.940 stemmer (26,3 procent).

 

Kommunalt og regionalt

Ved det seneste kommunal- og regionsrådsvalg den 21. november 2017 fik Socialdemokratiet 32,5 procent af stemmerne, hvilket igen gør S til Danmarks største kommunale parti. 47 ud af 98 kommuner har en socialdemokratisk borgmester. Der er fire socialdemokratiske regionsrådsformænd. 

 

Europa-Parlamentet

Ved det seneste valg til Europa-Parlamentet den 25. maj 2014 stemte 434.894 på liste A. Det svarer til 19,1 procent. Socialdemokratiet har tre medlemmer af Europa-Parlamentet.

 

Læs mere om Socialdemokratiets organisation

 

Doner til Socialdemokratiet