Gå til sidens indhold

Jan Johansen

Jan Johansen bor sammen med sin kone Jette i Munkebo, hvor han også er opvokset. Sammen har parret to voksne børn, Jens og Ida.

Det stod ikke skrevet i kortene, da Jan som 15-årig stod til søs, at han en dag skulle blive medlem af Folketinget, selvom interessen for politik har fulgt ham, siden han var helt ung.

Efter et par år til søs gik Jan i land og fik arbejde på en møbelfabrik som ungarbejder, indtil han blev 18 år. Da søgte han på Lindøværftet og fik tilbudt et job som servicemedarbejder. Det var et job, der skulle vise sig at blive hans springbræt ind i politik.

Jan var på Lindø i 28 år, hvor han endte som tillidsmand og medarbejderrepræsentant i bestyrelsen.

I 2001 blev Jan valgt som formand for SiD Munkebo og efter den store 3F-fusion valgt til næstformand for 3F Østfyn.

Gennem sine mange år på Lindø kender Jan i dag mange af de mennesker, der mistede deres arbejde, da værftet lukkede under krisen. Det var folk, der gennem hele deres liv har gjort deres pligt og betalt deres skat, men lige pludselig stod uden arbejde. De mennesker har ret til tryghed og et sikkerhedsnet, der kan gribe dem og sikre dem uddannelse og nyt arbejde. Det er hjerteblod for Jan.

Jan har brugt sit voksne liv på at kæmpe for ordentlige forhold, tryghed og muligheder for helt almindelige mennesker – først som tillidsmand og siden hen som kommunalbestyrelsesmedlem i Kerteminde og fra 2011 som folketingsmedlem. 

Jan Johansen er valgt til Folketinget i Nyborg-kredsen. Ved folketingsvalget i 2019 fik Jan 6.786 personlige stemmer.