Tolerance

Integration er deltagelse og respekt Det er en styrke, at vi bor i et samfund, der er sammensat af mennesker med mange forskellige baggrunde. Styrken kommer dog først til udtryk den dag, vi behandler hinanden på lige vilkår, og hvor alle deltager i samfundet side om side.


Tolerance handler for mig om at udvise gensidig respekt for hinanden – uanset hudfarve, seksualitet, køn eller religion.

Yildiz Akdogan

 

Vi skal se igennem vores fordomme og bruge mangfoldigheden til at sikre en stærkere by.

  • Landets flerkulturelle områder som eksempelvis København skal være førende, når det gælder en effektiv og vellykket integration – uden parallelsamfund.
  • Det er vigtigt, at de unge deltager i samfundet. Derfor skal vi i København stille krav om, at alle unge får uddannelse og job. Alle skal have mulighed for at bidrage til fællesskabet.
  • Da vi sad i regering brugte vi millioner på forsøg med to-sproget undervisning i folkeskolen. Det arbejde skal fortsættes, og modersmålsundervisningen skal genindføres, da det har en betydning for børn og unge, når de skal lære at beherske det danske sprog.
  • Der skal laves en målrettet indsats for især unge nydanske drenge, som lever i isolerede miljøer – og er lette ofre for bander og eller radikale religiøse grupper. Derfor skal der være job, praktik og uddannelsestilbud til dem.