Mød Yildiz

TILLID, TRYGHED OG TOLERANCE. Som politiker arbejder jeg for en verden bygget på tillid, tryghed og tolerance. En retfærdig verden baseret på humanisme og menneskerettigheder. En verden hvor vi, der har overskud, rækker hånden frem til dem, som har brug for hjælp. Både i Danmark og i resten af verden.


Den første periode som folketingsmedlem

Ved folketingsvalget den 13. november 2007 blev jeg den første nydanske kvinde, der blev valgt til Folketinget. Før jeg igen blev medlem i oktober 2014, sad jeg i Københavns Borgerrepræsentation.

 

I de tre år, jeg i første omgang var på Christiansborg, beskæftigede jeg mig med mange forskellige problemstillinger – blandt andet det bolig-sociale område, kulturpolitik, international politik og IT. Jeg var partiets IT-ordfører og arbejdede meget med den digitale verden, hvor jeg især fokuserede på at forbedre danskerne IT-færdigheder.


Udover IT-området så har den øgede sociale ulighed i Danmark altid fyldt en stor del af mit politiske arbejde.

 

”Jeg kæmper for et mere socialt retfærdigt samfund med plads til forskellighed.”

Yildiz Akdogan

 

Social- og sundhedspolitik, ligestilling og demokrati

Siden valget 2015 har jeg arbejdet med social- og sundhedspolitik, primært psykisk sårbarhed blandt børn og unge. Derudover har jeg også arbejdet med ligestillingspolitik, blandt andet som næstformand for Folketingets Ligestillingsudvalg.

 

Jeg har også været medlem af Udenrigsudvalget og særligt haft fokus på kvinderettigheder og demokrati i Tyrkiet og Mellemøsten. 

 

At være den første kvinde med nydansk baggrund forpligter, da man nærmest pr. automatik bliver set som en form for rollemodel for mange andre unge kvinder, især indvandrere. Denne rolle har jeg prøvet at tage på mig med stor ydmyghed og alvor.  


Privat bor jeg med på Nørrebro, er gift med Jonas og mor til en pige på syv år. De første år af mit liv boede jeg hos min farmor i Tyrkiet. Hun lærte mig, at vi er mennesker først, uanset hvor vi kommer fra. Det grundsyn er mit fundament i politik.