Mød Yildiz

Tillid, tryghed og tolerance Før jeg igen blev medlem af Folketinget i oktober 2014, har jeg faktisk både været medlem en gang tidligere, og så har jeg siddet i borgerrepræsentationen i København.


Ved folketingsvalget den 13. november 2007 blev jeg den første nydanske kvinde, der blev valgt til det danske folketing.

 

I de over tre år jeg, i første omgang, var på Christiansborg, beskæftigede jeg mig med mange forskellige problemstillinger – lige fra det bolig-sociale område over det kulturelle og internationale område til IT. Jeg var partiets IT-ordfører og arbejdede utroligt meget med den digitale verden, hvor jeg især fokuserede på at forbedre danskerne IT-færdigheder.


Udover IT-området så har den øgede sociale ulighed i Danmark fyldt meget af mit politiske arbejde.

Jeg ønsker et mere socialt retfærdigt samfund med plads til forskellighed.

Yildiz Akdogan, medlem af Folketinget

 

At være den første kvinde med nydansk baggrund forpligter, da man nærmest pr. automatik bliver set som en form for rollemodel for mange andre unge kvinder, især indvandrere. Denne rolle har jeg prøvet at tage på mig med stor ydmyghed og alvor.  


I denne periode i Folketinget vil jeg fokusere på børnefamiliernes forhold, integration, ren luft, billige boliger, ulighed og social kontrol.