Nordjylland i EU

EU har stor indflydelse på Nordjylland – på flere måder, og sikker også mere, end man lige går og tror.


EU har stor indflydelse på arbejdsmarkedet i Nordjylland. Her har EU – både via støtte og eksport – holdt hånden under cirka 10.000 arbejdspladser i perioden 2007-2012. Derudover vil EU medvirke til en bedre infrastruktur mellem Århus og Hirtshals. Det har jeg arbejdet for, og det resultat er jeg rigtigt stolt over. Jeg vil kæmper for, at EU fortsat skal støtte Nordjylland i flere henseender.

 

Fiskeriet er rigtig vigtigt for Nordjylland. Det er et stort erhverv i regionen, og meget af reguleringen af fiskeriet kommer fra EU. Derfor arbejder jeg for at sikre, at det danske fiskeri også i fremtiden kan fange mange fisk, samtidig med at der vil være mange fisk på de danske middagsborde.

 

Nordjylland er den region i Danmark, der modtager mest støtte fra EU's fonde. Og EU byder på et væld af muligheder for at få økonomisk støtte, hvis du eller nogen på din arbejdsplads går rundt med en god idé, der kan skabe vækst gennem gode og innovationsdrevne arbejdspladser i Nordjylland. Som socialdemokratisk og nordjysk medlem af Europa-Parlamentet er en af mine vigtige opgaver at hjælpe med til, at Nordjylland også i fremtiden får fuldt udbytte af de støttemuligheder, der findes i EU. Støtten har indtil videre været en stor succes i Nordjylland, men der er fortsat brug for, at alle de gode idéer kommer på bordet, så vi også i fremtiden kan sikre vækst og beskæftigelse i vores region. Hvis du har spørgsmål til, hvordan man søger støtten, skal du endelig bare kontakte mig.