Mød Kaare

Folketingsmedlem i Holbækkredsen Jeg er socialdemokrat, fordi jeg tror på, at alle skal have lige muligheder, uanset hvilken baggrund man kommer fra, eller hvor man bor. Og fordi Danmark skal være et land, hvor alle har ret til et godt arbejde.


Jeg er vokset op på Vipperød Mark, hvor min verden ikke var centreret om meget andet end fodboldklubben og kammeraterne på Vipperød Skole. Min følelse af social retfærdighed startede i folkeskolen, hvor jeg kan huske, at en af mine klassekammerater blev kørt i skole i ladet på sin fars Puch Maxi. Andre sad på bagsædet af en splinterny Mercedes. For mig var det altså tydeligt fra starten, at vi ikke voksede op under samme vilkår. Men fordi vi gik i den samme skole, fik vi alle et fælles udgangspunkt. I dag er jeg bekymret for, at vi sjældnere og sjældnere deler hverdag med mennesker, der er forskellige fra os selv. 

 

I foråret 2015 fik min kæreste Maiken og jeg vores første dreng Aksel, og i vinteren 2019 kom også Pelle til verden. Min politiske ambition er, at de også kan få et arbejde på ordentlige vilkår, i et land hvor velfærden stadig kommer alle danskere til gode. Jeg ser nemlig desværre et Danmark, der er ved at knække over. I hovedstadsområdet kører væksttoget med højeste hastighed. Andre steder kan man ikke mærke den fremgang. Det gælder også Vestsjælland, hvor jeg kommer fra. Vi har i de seneste årtier centraliseret muligheden for at skabe et godt liv. Alt for meget flytter ind til de store byer, mens lokalsamfundene efterlades med resterne. Med lukkede uddannelser og med sygehuse uden for rækkevidde. Hvis vi fortsætter, ender vi med et splittet Danmark. Et Danmark hvor dit postnummer afgør din fremtid og din velfærd.

 

Den udvikling har jeg kæmpet imod i de fire år, jeg har siddet i Folketinget. Jeg håber meget, at jeg får lov til at fortsætte kampen i næste valgperiode, da der stadig er lang vej igen til et socialt retfærdigt Danmark.