Mød Jesper Würtzen

Mød Jesper Würtzen, der er borgmester i Ballerup Kommune.


Jeg er 52 år. Gift med Marie. Far til Mark på 34 og tvillingerne Iben og Thomas på 19. Farfar til Mads på 4 og Lærke på 1 år.


Jeg flyttede til Ballerup, da jeg var 6 år. Jeg har gået i skole på Højagerskolen og Egebjergskolen, blev student fra Ballerup Gymnasium i ’84 og har læst til lærer på KDAS. Jeg har arbejdet som lærer på Rosenlundskolen og Skovmarkskolen og været viceinspektør på Rosenlundskolen i små 7 år og har senest arbejdet som skoleinspektør på Rugvængets Skole.


Jeg er vokset op i Ballerup Nord og har boet en række år på Roasvej. Nu bor jeg i Skovlunde, hvor min børn og børnebørn også bor.


Jeg har i mange år været træner, leder og formand i Ballerup Håndbold Club. Jeg har også en fortid som tillidsmand og kredsbladsredaktør i Ballerup Lærerforening og som formand for den lokale afdeling af Skolelederforeningen.


Jeg har været medlem af Socialdemokratiet siden 2002 og blev første gang valgt ind i kommunalbestyrelsen ved valget i 2005. Efter valget i 2009 blev jeg 2.viceborgmester, og da borgmester Ove E. Dalsgaard (S) den 1. juni 2012 trådte tilbage efter næsten 31 år på posten, overtog jeg kæden efter ham.


Jeg synes, at jobbet som borgmester er meget spændende. Det at stå i spidsen og være repræsentant for de 48.500 borgere. Jeg prøver at komme ud og møde de mange borgere så forskellige, de er: fra de allermindste til de allerældste. Fra børnene i børnehaver og skoler til de mange aktive pensionister i klubber, Ældresagen og senioridrætten. De mange ildsjæle, der brænder for foreningslivet og de mange aktive idrætsudøvere børn og voksne. Fra mennesker med særlige behov, med handicap og psykisk sygdom og mennesker, der er ramt af ledighed, til direktører og ansatte i de mange virksomheder, vi har i vores kommune. Og så alle dem jeg ikke har nævnt …


De har alle forskellige drømme og forskellige ønsker og behov, og det udfordrende er at prøve at se og nå dem alle – og prøve at skabe fællesskab og forståelse, så vi som kommune øger vores velfærd, og alle få det endnu bedre.

 

Jeg synes, Ballerup Kommune er på vej den rigtige vej med beskæftigelse, børn, skoler, erhverv, ældre, mennesker med særlige behov, foreningsliv, økonomi og ikke mindst byudvikling.


Jeg vil rigtigt gerne fortsat stå i spidsen for udviklingen, så vores kommune bliver endnu bedre for de mange forskellige mennesker, der bor i vores grønne kommune.

 

Mine kontaktinformationer