Mød Jeppe


"Mange mennesker ser på verden, som den er og spørger, 'Hvorfor?'. Jeg drømmer om hvordan verden kunne være og spørger, 'Hvorfor ikke?'"

Robert F. Kennedy

 

Som barn i 1980'erne, undrede jeg mig over, hvorfor nogle mennesker ikke havde den frihed, som jeg oplevede. På Bornholm var vi tæt på de baltiske lande, og mine forældre tog mig med bag jerntæppet. Dér oplevede jeg ufrihed og undertrykkelse.

 

Politiske partier var forbudt, og mennesker blev smidt i fængsel på grund af deres holdninger. Jeg blev chokeret, af den virkelighed jeg så bag jerntæppet, og allerede dengang begyndte jeg derfor at forestille mig en anderledes verden.

 

Senere faldt muren faldt, og jeg selv startede for alvor min politiske rejse. Her var kampen for retfærdighed min drivkraft. I 1998 blev jeg valgt til Folketinget, og dér blev jeg hurtigt grebet af udenrigspolitik.

 

De mange år på Christiansborg har givet mig stor politisk erfaring. Men jeg har aldrig sluppet blikket for, at Danmark kan påvirke verden. At vi kan gøre en forskel i verden - hvis bare vi tør.

 

Vi er afhængige af de lande, der er omkring os. Finanskrisen har kastet millioner af mennesker ud i arbejdsløshed. Når krisen kradser i Grækenland, koster det arbejdspladser i Grindsted. Og når økonomien er forbundet på tværs af grænser, skal de politiske løsninger også være det.

 

EU er en politisk kampplads. Vi skal sige klart fra, når beslutninger er dårlige og vi skal kæmpe aktivt for at lave dem om. Men vi skal tage kampen, og vi skal tage del i beslutningerne.

 

Jeg vil ikke lade andre beslutte hvad der skal ske i Danmark. Derfor insisterer jeg på, at vi skal sidde med ved beslutningsbordet, tage ansvaret på os og sammen søge de bedste løsninger.

 

En dag vil mine døtre også kigge ud imod verden. De vil spørge mig, hvorfor verden ser ud, som den gør. Jeg vil gerne kunne svare dem, at vi forestillede os det bedste, vi kunne, og fandt frem til hvordan.