Integration – fokus på løsninger

Samarbejde Opgaven med integration af nye borgere løses bedst i et samarbejde mellem frivillige kræfter og kommunens fagprofessionelle.

Sifa Omari og Iben Sønderup - Kvindedagen i Langå 2016. Foto: Bodil Budtz-Jørgensen

Integration - en stor udfordring

 

Der tales meget om problemer med integration af indvandrere og flygtninge. Bandekonflikter, kvindeundertrykkelse og manglende vilje til at indgå som aktive borgere i det danske samfund. Det er nogle af de udfordringer, vi står overfor. 

 

Fokus på løsninger

Men samtidig er det vigtigt at holde fokus på de mange gode løsninger, der findes rundt omkring i kommuner og lokalsamfund.

I Randers Kommune er vi rigtig dygtige til at få nyankomne flygtninge i arbejde. Det skyldes ikke mindst, at vores sprogcenter leverer en høj faglig indsats og ikke er bange for at tænke utraditionelt.

 

En flygtnings gribende historie

Ved Kvindedagen i Langå 2016 havde vi besøg af Sifa Omari, som er FN-kvoteflygtning, hentet til Danmark i 2008. Sifas livshistorie er fortællingen om at miste sine børn og finde dem igen, om flere rejser og om at være taknemlig for at komme til Danmark.

Du kan læse Sifas historie her

 

Samarbejde mellem kommunen og Venligboerne

Randers Kommune har fået opbygget et godt samarbejde med de lokale Venligboere, hvilket er uvurderligt for integrationsindsatsen.
God integration kræver løsninger. Dem skal vi udvikle sammen – borgere, fagfolk og politikere – så opnår vi det bedste resultat.

Jeg vil arbejde for, at vores landspolitiske indsats på integrationsområdet har rod i de mange gode løsninger, som findes rundt omkring i vores lokalsamfund over hele landet.

Fælles løsninger skaber resultater. 

 

Socialdemokratiets udlændingepolitik

Socialdemokratiet er det første parti i Danmark, som har spillet ud med en samlet plan for integration, flygtninge og ulandsbistand. Vores udspil hedder "Retfærdig og realistisk", og du kan finde det her