Mød Iben

Østjysk politiker Jeg er byrådsmedlem og folketingskandidat i Randers Kommune. Jeg bor i Langå ved Randers, hvor min mors familie stammer fra. Jeg føler mig tæt forbundet med mit lokalområde og de mennesker, der bor her. Et godt lokalkendskab er fundamentet for gode politiske løsninger.

Iben på gaden i Randers. Fotograf: Ole Jakobsen, Den utraditionelle

Fagbevægelsen

 

Mit engagement i socialdemokratisk politik har rod i mit medlemskab af fagforeningen SiD (nu 3F). Som 20-årig arbejdede jeg på en projektgård i Hammel, hvor jeg blev medlem af SiD. Her mødte jeg fagbevægelsens kamp for bedre arbejdsforhold, en stor omsorg for medlemmerne og stærke holdninger til retfærdighed. Her følte jeg mig hjemme, og jeg var medlem i ti år.

 

Fra ufaglært til akademiker


Senere uddannede jeg mig på Aarhus Universitet til cand.mag. i spansk og dansk. Det var noget af en rejse, fra ufaglært arbejder til akademiker, men det har givet mig mange forskellige perspektiver, som jeg dagligt bruger i mit politiske arbejde.

 

Min hverdag - byrådspolitik og undervisning


I dag bruger jeg stort set lige meget tid på mit politiske arbejde i Randers og på min undervisning på Aarhus Handelsgymnasium.

 

Som byrådspolitiker arbejder jeg primært med miljø og teknik. Jeg brænder for at passe på vores natur og miljø, og jeg arbejder passioneret for en bedre infrastruktur som veje, cykelstier, broer, togstationer, busforbindelser, internet, mobildækning, forsyning mm.

 

Men ældrepolitik har også min interesse, hvilket har resulteret i at jeg er medlem af Omsorgsudvalget i Randers Byråd fra 1. januar 2018.

 

Byrådspolitik - et godt fundament for landspolitik

Mit byrådsarbejde har givet mig erfaring som politiker og et vigtigt netværk. Det er et godt grundlag for mit kommende folketingsarbejde. Det bliver en fordel for borgerne i Randers, at de får et folketingsmedlem, der kender konsekvenserne for kommunen, når der skal vedtages ny lovgivning. 

Et godt lokalkendskab er også grundlaget for kvalitet i beslutningerne. 

 

Via mit byrådsarbejde kender jeg efterhånden Randers Kommune ret godt. Og gennem mine mange samtaler med borgerne får jeg hele tiden ny viden om lokale forhold. 

 

Østjyde med lokalkendskab

Men det er ikke kun i Randers, jeg arbejder. Mit underviserjob bringer mig hver dag til Aarhus, og af den grund kender jeg også en del til Aarhus og opland.

 

Jeg har tidligere været folketingskandidat i Favrskov, og derfor kender jeg også borgere, politikere og lokale forhold der.

Derfor kan jeg sige: Lokalkendskab giver bedre løsninger - stem en østjyde i Folketinget.


Har du lyst til at deltage i Ibens kampagne?