Gå til sidens indhold

Presse- og kommunikationsrådgiver til Europa-Parlamentet

Presse- og kommunikationsrådgiver med overblik og evne til at organisere søges til Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet

Har du stor erfaring med presse- og kommunikationsarbejde? Er du god til at få noget fra hånden, når tingene skal gå stærkt, og der er mange bolde i luften? Og tør du tage ansvar for samspillet mellem fire kollegaer, for at få de langsigtede strategier til at blive politiske succeser?

Så er det dig, vi leder efter.

Socialdemokratiets gruppeformand i Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose, søger en rådgiver til det arbejdet i Europa-Parlamentet i Bruxelles.

Christel Schaldemose er ordfører for de europæiske socialdemokrater i Udvalget for det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse, og hun sidder ligeledes i Udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed. Hendes store fokus er regulering af de digitale kæmper på nettet og den grønne omstilling.

Som rådgiver bliver du del af et kontor med fem ansatte. Du vil også arbejde tæt sammen med den bredere socialdemokratiske delegation i Bruxelles. 

Arbejdsopgaver

Presse- og kommunikationsindsatsen er den helt centrale opgave, som vil fylde omkring 2/3 af din tid. Derudover vil du få ansvaret for at organisere den daglige gang på et kontor med tre medarbejdere, en praktikant og en student. Endelig vil du indgå i delegationen af danske socialdemokrater med tre politikere og 13 medarbejdere, hvor du også vil skulle løse politiske opgaver for den samlede delegation.

Arbejdsstedet er i Bruxelles og det forventes, at du har eller får bopæl i byen.

Dine arbejdsopgaver kommer til at indebære:

  • Presse- og kommunikationsarbeje, herunder løbende kontakt til journalister og medier og udarbejdelse af presse- og kommunikationsmateriale
  • Politisk kampagne (udvikling og udførelse) 
  • Ansvar for den overordnede kommunikationsstrategi 
  • Daglig ledelse af kontoret
  • Generel politisk rådgivning for Christel Schaldemose
  • Politisk arbejde i Europa-Parlamentet, herunder forberedelse afstemninger og udvalgsarbejde

Din profil

Du kan dit håndværk, når det gælder presse og kommunikation, og er god til det opsøgende arbejde såvel som det udførende, og formulerer let korte såvel som længere tekster.

Du har et stærkt politisk instinkt og en klar fornemmelse for, hvad der kan fremme de centrale politiske dagsordener for Christel Schaldemose - især via pressen og en bred vifte af kommunikationskanaler, ikke mindst sociale medier.

Det er et plus, hvis du har en kreativ tilgang til politisk kommunikation og kampagne samt viden om både udvikling og udførelse.

Flair for organisering og administration er en stor fordel, da du får det overordnede ansvar for at sikre en stabil drift af kontoret - i samarbejde med dine kollegaer.

Kendskab til og forståelse for Socialdemokratiet og dets politik er en fordel.

Arbejdspladsen 

Europa-Parlamentet er en spændende international arbejdsplads, hvor du får kontakt med kolleger fra hele Europa, og hvor du får direkte indflydelse på tidens store politiske diskussioner. Du bliver en del af delegationen af danske socialdemokrater, hvor der er et stærkt samarbejde mellem de tre danske, socialdemokratiske medlemmer af Parlamentet og deres kontorer. Det er derfor også en meget social arbejdsplads med et tæt og tillidsfuldt dagligt samarbejde. 

Ansøgning og yderligere oplysninger

Stillingen er på fuld tid og med ansættelse hurtigst muligt. Arbejdsstedet er i Bruxelles. Løn afgøres efter Europa-Parlamentets gældende regler, men den typiske udbetalte løn er 3.700 EUR om måneden.

Medlemskab af Socialdemokratiet er ikke en forudsætning for ansættelse. Vi opfordrer til, at du søger uanset køn, seksualitet, etnisk baggrund, handicap og alder. 

Ansøgning, CV samt relevante anbefalinger og evt. portefølje samles i én pdf og sendes til christel.schaldemose@europarl.europa.eu. Skriv ”Jobansøgning” i mailens emnefelt. 

Samtaler afholdes løbende via webmøde.  

Såfremt du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatsleder Maj Jensen Christensen på +45 22 6 22 33 6 og majlouise.jensenchristensen@europarl.europa.eu.