Gå til sidens indhold

Praktikant til Socialdemokratiets Partikontor

Bliv praktikant på Socialdemokratiets Partikontor

Drømmer du om en fremtid på Christiansborg eller i en større politisk ledet organisation? Har du en god sans for organisationsudvikling, kampagne, udvikling og planlægning af konferencer og/eller digital omstilling?

Så er du måske en oplagt kandidat til vores praktikprogram med en erkendtlighed på op til 18.000 kr.

Praktikforløb helt tæt på den politiske virkelighed

Som praktikant i Socialdemokratiet står du over for et intenst semester i praktik med et væld af unikke oplevelser og erfaringer fra Christiansborgs korridorer.

Du skal være forberedt på en stejl læringskurve og på at lære fra de bedste i branchen. Christiansborg er et sted, hvor tingene går stærkt, og hvor du finder de dygtigste mennesker inden for organisationsudvikling, politisk analyse, kommunikation og kampagne.

Der er fokus på din udvikling

Praktikforløbet bliver skræddersyet til dig og din uddannelsesprofil. Du bliver en del af Socialdemokratiets Partikontor på Christiansborg, hvor du får tilknyttet en vejleder. For os er det vigtigt, at du under praktikforløbet får erfaringer og tilegner dig praktiske evner, som du ikke ville få på et almindeligt semester på studiet. Hos os lægges der vægt på, at dine opgaver er alsidige, lærerige og har relevans for din uddannelse.

I løbet af din praktikperiode vil du deltage i alsidige projekter med organisationsudvikling, debat og kampagne som udgangspunkt. Det kunne være organisering og effektuering af konferencer, debatmøder med folketingsmedlemmer eller ministre, studieture eller Socialdemokratiets deltagelse på Folkemødet på Bornholm. Derudover kunne det være organisatorisk analysearbejde samt udarbejdelse af afrapportering og indstillinger til den politiske ledelse og hovedbestyrelse.

Målet med praktikantforløbet er at klæde dig godt på til en fremtidig karriere i en politisk organisation eller en større virksomhed.

Praktisk

Der er to praktikforløb årligt:

  • Forårssemestret (februar til juli, 5 mdr.)
  • Efterårssemestret (september til februar, 5 mdr.)

Er der særlige forhold i dit praktikforløb, som ikke passer ind i den beskrevne ramme, så søg alligevel, da vi som oftest har kunnet imødekomme praktikanters individuelle ønsker og behov. 

Ansøgning

Ansøgningen sendes til s.praktikanter@ft.dk. I emnefeltet skrives navnet på afdelingen samt det ønskede semester, f.eks.: ”Partikontoret, forår 2023”.

Ansøgningen samles i én pdf indeholdende:

  • Motiveret ansøgning
  • CV
  • Karakterudskrift
  • Relevante anbefalinger, udtalelser og referencer

Det er en forudsætning, at praktikforløbet kan meritoverføres til en relevant videregående uddannelse. Der vil være mulighed for fleksibilitet i forbindelse med eksamener og universitetsopgaver.

Ansøgningsfrist

  • Forårssemesteret 2023: 30. november 2022
  • Efterårssemestret 2023: 30. april 2023

Ansøgninger modtages løbende, og der vil løbende blive afholdt samtaler.

Netværk og socialt sammenhold

Som praktikant hos os bliver du en integreret del af det socialdemokratiske hold, der til dagligt er med til at forme fremtidens Danmark. De relationer, du skaber hos os, vil danne rammen om et fagligt netværk, du vil kunne have gavn af resten af din professionelle karriere.

Som praktikant bliver du også automatisk medlem af Socialdemokratiets studenter- og praktikantforening ”S-tudenterforening”, der er drevet frivilligt af partiets studenter og praktikanter, og som i løbet af semesteret afholder sociale arrangementer.