Gå til sidens indhold

Praktikant i det politiske team

Bliv praktikant i Socialdemokratiets politiske team

Synes du parlamentarisk arbejde, politiske udspil og debatter er spændende?

Har du en skarp pen, analytisk sans og politisk forståelse? Og drømmer du om en fremtid på Slotsholmen?

Så er et semester i praktik i Socialdemokratiets afdeling for Politik og Udvikling på Christiansborg det helt rigtige for dig.

Søg en stilling som akademisk praktikant i forårssemestret 2022, og bliv en del af den hektiske hverdag i Folketinget og det stærke hold i Socialdemokratiet.

Om stillingen

For os er det vigtigt, at du under praktikforløbet får erfaringer og tilegner dig evner, som du kan bruge i din fremtidige karriere.

Der kommer til at være et højt tempo, hvor du bliver en integreret del af afdelingens parlamentariske arbejde, politikudvikling, researchopgaver, rådgivning og bistand af socialdemokratiets folketingsmedlemmer i forbindelse med politiske debatter, medieoptrædener, forhandlingsforløb, kampagner og meget andet.

I et politisk parti er der en omskiftelig hverdag, og der vil altid være masser af opgaver at kaste sig over, som bringer din faglighed i spil. Du vil arbejde tæt sammen med afdelingens politiske rådgivere på tværs af politiske områder og sager, og du vil også indgå i samarbejdet med de øvrige afdelinger i sekretariatet og med Socialdemokratiets folketingsmedlemmer.

Vi arbejder i et miljø med højt til loftet og stort personligt engagement, hvor faglighed og socialt sammenhold er i højsæde.

Om dig

Du går på relevant videregående uddannelse inden for samfundsvidenskaberne eller humaniora.

Derudover skal du trives i en travl hverdag, hvor der ofte kan være korte deadlines og mange bolde i luften. Nogle gange lidt for mange. Derfor er selvstændighed og kritisk tænkning vigtige egenskaber, og det er en fordel, hvis du er struktureret, har blik for detaljen og kan bevare overblikket, selvom der kan være travlt.

Vi tilbyder

Du kommer i praktik på Danmarks nok mest spændende arbejdsplads, hvor du får et unikt indblik i politikkens maskinrum i det største parti i Folketinget. Du vil opnå en politisk forståelse, som du hverken kan læse dig til eller lære andre steder. Din faglighed er vigtig for os, og du får rig mulighed for at bruge den i praksis, så du udvikler dig og bliver dygtigere.

Du vil møde og lære af de skarpeste politiske rådgivere på borgen, og du vil opnå et stærkt netværk, du længe vil kunne trække på. Vi tilbyder også et totalt uforudsigelig semester – den politiske hverdag er under konstant udvikling og kan hele tiden ændre sig. Og pludselig kan der være valgkamp. Vi kan i hvert fald garantere, at det ikke bliver kedeligt.

Som praktikant i vores praktikprogram modtager du en månedlig erkendtlighed på 3.000 kr. jf. reglerne om SU og erkendtlighed i praktikforløb.

Ansøgning

Ansøgningen sendes til s.praktikanter@ft.dk. I emnefeltet skrives ”Politisk afdeling, forår 2022”.

Ansøgningen samles i én pdf indeholdende:

  • Motiveret ansøgning
  • CV
  • Karakterudskrift
  • Relevante anbefalinger, udtalelser og referencer

Det er en forudsætning, at praktikforløbet kan meritoverføres til en relevant videregående uddannelse. Praktikforløbet er af minimum 5 måneders varighed. Der vil være mulighed for fleksibilitet i forbindelse med eksamener og universitetsopgaver.

Ansøgningsfrist

  • 7. november 2021

Send gerne din ansøgning allerede i dag, da vi løbende vil afholde samtaler.

Netværk og socialt sammenhold

Du bliver en integreret del af det socialdemokratiske hold, der til dagligt er med til at forme fremtidens Danmark med afsæt i partiets mål og visioner. Som praktikant bliver du automatisk medlem af Socialdemokratiets studenter- og praktikantforening ”S-tudenter”, der er drevet frivilligt af partiets studenter og praktikanter.

Som praktikant bliver du også en del af Socialdemokratiets alumnegruppe, som består af nuværende og tidligere praktikanter. Her vil du løbende blive inviteret til alumnearrangementer, netværksmøder, sociale events og andre arrangementer i Socialdemokratiet.