10. februar 2021

Lad os nu gå forrest

Elbiler. Nyborg Kommunes bilpark.


Lad os nu gå forrest!
I næste uge skal byrådet diskutere om, hvorvidt vi skal have elbiler i Nyborg Kommunes bilpark. Det mener Socialdemokratiet selvfølgelig vi skal!
Vi har en stor mulighed for at gå forrest i den grønne omstilling og vi har muligheden for virkelig at rykke på infrastrukturen for el-biler, ved selv at investere. Det vil Socialdemokratiet selvfølgelig gerne.
Vi var da også meget ærgerlige over, at et flertal i økonomiudvalget IKKE ønskede elbiler i vores bilpark. Det undrer vi os over.
Samme dag som punktet blev behandlet i økonomiudvalget, kunne vi ellers læse at både SF og V også gerne ville investere i infrastrukturen til el-biler, men det er så åbenbart kun for privatbilismen.
Socialdemokratiet mener at vi selv skal gå forrest. Vi har lavet nok planer og strategier, vi har bedt så mange andre lave tiltag, og nu er det tid til at VI skal handle.
I dag er Nyborg Kommune en af de eneste kommuner i Danmark der nærmest ingen el-biler har. Langt de fleste kommuner i Danmark investerer i el-biler. Kom nu Nyborg Kommune!
Derfor vil Socialdemokratiet selvfølgelig arbejde for at vores egen bilpark indeholder el-biler og vi vil have en infrastruktur der sikre at det er nemt at have el-biler i Nyborg Kommune.

Sonja Marie Jensen, borgmesterkandidat Socialdemokratiet