13. september 2020

Orientering om budget 2021

Søndag aften indgik byrådets partier et budgetforlig. Du kan læse Sonja Marie Jensen sammenfatning her, Desuden er der link til selve budgetforliget.

Borgmesterkandidat Sonja Marie Jensen ved 4Kløverskolen i Ørbæk

Orientering om budget 2021

Kære medlem! 

 

Søndag aften indgik byrådets partier et budgetforlig. Det er ikke verdens bedste løsning. Men det er acceptabelt. Venstre var ultimativ, og sådan kan man jo tillade sig at være når man har fuldt flertal. 

 

Socialdemokratiet er med i budgettet for 2021. Det er vi fordi, at vi er et ansvarligt parti, og fordi vi mener, at vi alle skal bidrage til fællesskabet.

 

Vi tillader os alligevel ikke at være helt oppe på de høje nagler. Ved årets budgetlægning havde vi nemlig en historisk mulighed. 

 

Vi havde muligheden for virkelig at sætte retning for vores kommune og løfte vores velfærd. 

 

Vi havde en enestående mulighed for at løfte på velfærden og præge den grønne omstilling, langt ud over hvad der nu er planlagt for.

 

Det ville Venstre ikke. 

 

Med ultimative krav om at forhøje driftsresultatet med 30% til 65 mio. og lige så ultimativt at underkende en byrådsbeslutning fra januar og egenrådigt beslutte at afregne hele puljen af feriepenge, om end noget andet som sagt var aftalt, så forpassede vi denne mulighed.

 

Årets budget er acceptabelt alene fordi, det lapper mange huller i vores velfærd. 

 

Over de sidste par år, har vi lavet hårde besparelser på ældreområdet, børneområdet og mange flere. Det har gjort ondt. Med det her budget, lukker vi nogle af de huller. 

 

Pengene fra udligningsreformen kunne have gjort meget mere gavn for borgerne i kommunen i deres egne lommer i form af bedre velfærd, frem for i en fond til feriepenge.

 

Vi i Socialdemokratiet har ikke noget imod, at der spares op, men vi syntes omvendt også at alle de borgere, der bor i kommunen netop nu, bør kunne have gavn af en udligningsreform i form af øget velfærd.

 

Det har været nogle meget svære timer ved Borgmesterens bord. 

Vi er blevet ved og har holdt fast i ønsket om at få indflydelse på hvordan pengene, som dog er kommet i spil, er blevet bedst brugt. Også selvom vi blev forsøgt smidt ud. 

 

Først i fredags ville Venstre reelt forhandle nogle af vores forslag. Det var rart at der endelig blev lyttet og reelt forsøgt forhandlet.

 

Det tror vi dog kunne være sket meget før, hvis ikke det havde været for, at Venstre ikke ville fremlægge deres ambitioner, men sad og ventede på vores andres.

 

Slutteligt så synes vi, at det er trist, at vi oplever en tiltagende tendens til, at man ikke længere forhandler og argumenterer for sine holdninger. Men i stedet kaster om sig med ultimative krav, som f.eks. dét at spare velfærdspenge op til mursten. 

 

Vi synes det er forkert at spare penge op til mursten, i stedet for at få dem ud og arbejde for borgerne i form af bedre velfærd. 

 

Socialdemokratiet vil en anden vej!
Vi vil ikke nøjes med at lappe velfærden. Vi vil løfte velfærden

 

Udligningsreformen er til at styrke. Ikke at holde status quo. 

 

Men med de genopretninger på vores børns velfærd, de ældres velfærd og det grønne område, vi har fået med. Så synes vi, at det er de rigtige steder vi har lappet velfærden. 

 

Byrådsgruppen vil fremlægge årets budgetaftale på vores temamøde den 7. oktober 17-19 på 3F i Nyborg. Vi vil gennemgå de forslag vi har fået med og hvilke konsekvenser det har. 

 

De kommende uger, vil der desuden komme film op dagligt på Sonjas facebookside og Socialdemokratiet i Nyborgs facebookside, som vi håber I vil se, kommentere og dele. 

 

Du finder siderne her: 

https://www.facebook.com/Sonjamariejensen1

https://www.facebook.com/TilFaellesBedste


Du kan læse hele budgetforliget her

Her kan du læse om budgetforliget på kommunens hjemmeside
Ved spørgsmål eller kommentarer, kontakt gruppeformand og borgmesterkandidat Sonja Marie Jensen på telefon eller mail 

SMJ@nyborg.dk 

60130754

 

Bedste hilsner

Sonja