Medlemsmøde 17/12

Socialisme eller kapitalisme? Gør det overhovedet noget forskel i dag?


Kom til medlemsmøde om en ny måde at anskue socialisme og kapitalisme på
17. december kl 19-21 i Satellitten, rum 3. Bymidten i Værløse.

Det lyder måske meget abstrakt og verdensfjernt. Men det bliver både konkret og aktuelt, når det handler om, hvordan vi gerne vil have, samfundet skal udvikle sig de kommende år:

  • Mere kontrol eller mere tillid i den offentlige sektor?
  • Mere frit valg eller mere lighed?
  • Lavere skat eller bedre regulering af overførselsindkomsterne end i dag?


Vores egen Stephan Mannstaedt, medlem af socialdemokratiet i Furesø Kommune, har netop færdiggjort en stor og omfattende debatbog: ”To visioner for Danmark”. Her præsenterer han en ny måde at anskue socialisme og kapitalisme på.

Bogen er inspireret af debatten om det nye principprogram for Socialdemokratiet, men bringer diskussionerne videre til en mere principiel debat om forskelle i vores menneskesyn.

Stephans påstand er nemlig, at forskellen mellem kapitalisme og socialisme i dag handler mest af alt om forskelle i vores menneskesyn. I bogen præsenterer han også 10 socialistiske teser. De 10 socialistiske teser og 10 tilsvarende teser fra den borgerlige fløj er beskrevet i vedhæftede uddrag fra bogen. Bogen vil kunne bestilles på mødes eller ved henvendelse til Stephan Mannstaedt på (stephan.mannstaedt@gmail.com). Bogen kan derudover købes i en boghandler i december måned.

På mødet vil Stephan holde et indlæg, hvor han vil præsentere sine ideer og tanker beskrevet i hans debatbog.

Henrik Poulsen fra byrådsgruppen vil udfordre forfatteren. Derefter er der åbent for spørgsmål og debat.

Vi sørger naturligvis for forfriskninger undervejs. Af hensyn til indkøbene må du meget gerne tilmelde dig til Per Brøgger på lund.jensen@live.dk senest den 14. december.

Alle er velkomne, så tag gerne din nabo eller din bedste ”liberalistven” med til mødet.

Vel mødt
Bestyrelsen