Hans Henrik Poulsen


undefined

HENRIK POULSEN Mail: henrik@henrikpoulsen.com

 

Jeg har boet i Farum siden 1976, men jeg opfatter mig som en furesøborger. Som dansker er jeg verdensborger. Jeg er umådelig stolt over, at mit arvelod er frisind, folkestyre, åbenhed og international orientering. Folkestyret beror på aktive borgere.

 

Derfor stiller jeg op. Jeg vil ind i maskinrummet og ikke kun forbeholde mig retten til at fremføre partsindlæg og snævre interesser. Jeg vil sikre lige vilkår i vores kommunale tilbud. Vi skal i højere grad tildele midler ud fra socioøkonomiske hensyn, så daginstitutioner med mange udsatte børn hjælpes. Jeg vil sikre, at vi har tidssvarende bygninger og indretninger, der lever op til den nyeste viden om pædagogik.

 

Jeg vil sikre lige vilkår mellem vores skoler, men også give dem større frihed som en folkeskole i distriktet. Læringsmål og tests skal suppleres med at skolen giver eleverne livslyst, lyst til videre uddannelse og til at deltage i demokratiet som aktive borgere. Det er folkeskolens fornemmeste mission.

 

Furesø kommune er en rød kommune i blåt og grønt. Vores søer, skove og enge er enestående, og alle borgere i kommunen har kort afstand til rekreative områder. Det skal vi dele med tilflyttere, men uden at vi sætter herlighederne over styr. Borgerinddragelse vil være næste periodes store demokratiske udfordring. Jeg er optaget af, hvordan vi også får inddraget de borgere, som mangler ressourcerne: de socialt udsatte, de arbejdsledige og kontanthjælpsmodtagerne. Socialdemokratiet i Furesø er et centrum-venstre-parti. Vi skal fortsætte med de brede forlig, for de er de mest holdbare, men vi skal – hver gang – hvile på et socialdemokratisk grundlag. Det gør vi med vores beskæftigelses- og erhvervspolitik, vores flygtningepolitik, vores planpolitik og vores politik på børne- og skoleområdet.

 

Jeg har siddet i Furesø Byråd for Socialdemokratiet siden 2014. Jeg tager gerne en tørn mere. Jeg er 64 år, lærebogsforfatter og mediekonsulent. Jeg har været gymnasielærer i mange år, siden redaktør på dagbladet Aktuelt og direktør i A-Pressen, inden jeg i 2008 valgte at blive selvstændig.