21. september 2020

Velfærden er sikret i årene fremover

Socialdemokratiet Langå og Omegn fik lokale aftryk på budgetaftalen Der er indgået budgetforlig i Randers Kommune. Det betyder fremtidssikring af velfærden i årene fremover, også i Langå, Stevnstrup og de mindre byer i omegnen. Socialdemokratiet i Langå og Omegn var med på forhandlingsaftenen, og vi er glade for de klare socialdemokratiske værdier, som bærer aftalen. Det var Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative Folkeparti og Socialistisk Folkeparti, der indgik aftalen.


Velfærden er sikret - genåbning af toiletter på Langå Station

Der er blandt andet afsat penge til børn, forbedret indeklima i både skoler og daginstitutioner, gratis psykologhjælp til unge, investering i klima, infrastruktur og biodiversitet, klippekortordning til de ældre – og helt lokalt: Toiletterne på Langå Station genåbner. Driften af toiletterne på Langå Station overtages af kommunen. ”Det bliver en klar forbedring for pendlerne og Station K,” mener Iben Sønderup, byrådsmedlem, bosat i Langå.

 

Partiformand: Flot budgetforlig med lokale aftryk

”Jeg er glad for, at vi fik så flot et budgetforlig hjem med et kæmpe løft af samtlige velfærdsområder. Vi som partiforening fik også sat vores lokale aftryk på aftalen, da vi fik genåbnet toiletterne på stationen. Det har længe været et ønske fra mange Langå-borgere,” siger Christian Pedersen, partiformand for Socialdemokratiet Langå og Omegn. ”Vi har allerede i Langå fået Skovlystbroen, kæmpe byfornyelsesprojekt i Bredgade, stier i Egeskoven, nye faciliteter ved Bådelauget, udbygning af cykelstier og meget andet. I Stevnstrup har vi fået krydsningshelle på Landsbygaden, penge til IF Alliancens klubhus og udvidelse af banerne. Det viser, at man som medlem af et politisk parti har stor indflydelse - også selvom man ikke er politiker. Jeg kan kun opfordre alle til at melde sig ind i deres lokale partiforening.”

 

Karen Lagoni: Børnenes udvikling er vigtig

Børnenes hverdag får også et løft. ”Vi er optaget af understøtte børnenes udvikling i de vigtigste år af deres tilværelse. Der skal være flere pædagoger, der ledes af dygtige ledere. Og der skal fortsat arbejdes med naturen som pædagogisk udviklingsrum og børnenes spirende miljøbevidsthed. Og det er jo virkelig noget, vi har de helt rigtige rammer til i vores område af kommunen,” siger Karen Lagoni, byrådsmedlem og folkeskolelærer, bosat i Stevnstrup. Der er afsat 2,8 mio. kr. om året til dette løft.

 

Iben Sønderup: Fortsat klippekort til de ældre

På omsorgsområdet fortsætter den såkaldte klippekortordning, som indebærer, at borgere der modtager megen hjemmehjælp eller bor på plejehjem kan få en halv times ekstra hjælp om ugen til de ting, de finder værdifulde i hverdagen. ”Den halve time kan spares op, så man kan ”spare sammen” til fx en køretur, et familiebesøg, højtlæsning eller andet som man har lyst til,” fortæller Iben Sønderup og fortsætter: ”Det er en rigtig fin ordning, som mange er glade for, så det er rigtig godt, at vi kan forlænge den.”

 

Læs hele budgetaftalen 2021-24 på www.randers.dk 

Venstre, Dansk Folkeparti, Velfærdslisten, Beboerlisten og Enhedslisten står uden for aftalen.