Gå til sidens indhold
Velfærd er frihed. Friheden til at uddanne sig, frihed til at arbejde, frihed til at gøre det vi vil.

Velfærd

Velfærd binder Danmark sammen

Velfærd er frihed. Friheden til at uddanne sig, frihed til at arbejde, frihed til at gøre det vi vil. Velfærd er, at vi tager os af hinanden, hvis vi får brug for hjælp. Velfærd er rammerne om vores hverdag og liv i Danmark. Velfærd skaber tryghed og muligheder for den enkelte og binder os sammen.

Tre ambitioner for danskernes velfærd

  • 1. Velfærd først
    Vi får flere børn og bliver ældre. Heldigvis. Det betyder, at vi skal bruge flere penge på velfærd end i dag, hvis vores velfærd skal kunne følge med.

  • 2. Bedre velfærd
    Økonomien skal være i orden, men man får ikke nødvendigvis bedre velfærd af flere penge. Vi skal udvikle vores velfærd, så borgerne får bedre velfærd for pengene. Derfor har vi fremlagt et forslag til en selvstyre-reform af den offentlige sektor.

  • 3. Nær velfærd
    Uanset hvor du bor i Danmark, skal du have adgang til god velfærd. Hvad enten det er daginstitutioner, skoler, ungdomsuddannelser, borgerservice eller lægen. De senere år er der sket en voldsom centralisering, som har øget afstanden mellem borgere og mange centrale velfærdsinstitutioner. Vi har fremlagt et nærhedsudspil, der skal bringe velfærden tættere på borgerne igen.

Velfærd først i hele Danmark: En ny velfærdslov

Socialdemokratiet vil sætte velfærden først. Derfor vil vi have en velfærdslov, som skal sikre, at pengene følger med, når vi bliver flere ældre og børn.

Vi vil droppe besparelserne på uddannelse og stoppe centraliseringen af Danmark. Vi vil lede den offentlige sektor på en ny måde - med større tillid og lokal frihed. Personalet i sundhedssektoren løber stærkt, og det har konsekvenser for relationen mellem patienten og sygeplejersken eller lægen.

Vi skal sætte mennesket før systemet. Vi vil sikre, at børn og unge har mulighed for at klare sig bedre, og vi vil give udsatte børn og unge en bedre start på livet. Vi er allerede godt på vej, men vi har stadig meget at kæmpe videre for.

Vi skal værne om det velfærdssamfund, vi gennem generationer har skabt herhjemme. Et trygt fællesskab, hvor vi tager os af hinanden.

Mette Frederiksen

Tid til kerneopgaverne

Velfærden må ikke forsvinde i regelkomplekser og unødvendigt bureaukrati. Alt kan og skal ikke bestemmes fra Christiansborg. Pædagoger, politibetjente, lærere, sosu-assistenter og sygeplejersker skal have mere tid til kerneopgaven: At gøre en forskel for danskerne.

Se udspillene

Velfærd Først

Velfærd først i hele Danmark

Socialdemokratiet sætter velfærden først. Vi vil have en værdig ældrepleje, et sundhedsvæsen med ordentlig tid til patienterne og gode daginstitutioner og skoler til vores børn. Derfor skal pengene til velfærden følge med, når vi i de kommende år bliver flere ældre og flere børn. Det har vi råd til, hvis vi bruger pengene rigtigt frem for på skattelettelser.

Se udspillet
Tillid

Tillid, faglighed og arbejdsglæde

Vi har brugt generationer på at opbygge et af verdens
mest rige, lige og frie samfund. Det er ikke sket på trods af, men i kraft af en stærk offentlig sektor. Vil vi have et stærkt velfærdssamfund i fremtiden, skal vi også have en stærk offentlig sektor.

Se udspillet

Apropos...

Børn

Alle skal have de bedste muligheder

Se mere

Uddannelse

Uddannelse for alle

Se mere

Ældre

En ældrepolitik for de ældre

Se mere

Sundhed

Mennesket før systemet

Se mere

Vil du være med i fællesskabet?

Som intromedlem af Socialdemokratiet bliver du en del af et stærkt politisk fællesskab, der arbejder for at sikre solidariteten, styrke velfærden og gennemføre den grønne omstilling.

Meld dig ind i dag og vær gratis medlem til den 31.12.2022.

Bliv gratis intromedlem

Gå til indmeldelse