Marianne Vind

Medlem af Europa-Parlamentet


Hent foto i høj opløsning

 

Jeg er uddannet hospitalslaborant på Rigshospitalet og arbejdede efterfølgende 2 år i Norge. Siden har jeg arbejdet i industrien. I 2000 blev jeg ansat som laborant i Novozymes i Kalundborg og kort efter valgt til tillidsrepræsentant. I 2006 blev jeg desuden formand for alle laboranter i Danmark, Dansk Laborant-Forening. I 2011 blev jeg næstformand i HK-Privat, og det er jeg stadig.

 

Som næstformand i HK-Privat er mine primære arbejdsområder i dag arbejdsmiljø, uddannelse, ligestilling, beskæftigelse og udvikling af medlemmernes fag. Det arbejder jeg med hver dag - i de store overenskomstforhandlinger, i samarbejder med arbejdsgiverne og andre fagforeninger, lobbyarbejde på Christiansborg, til medlemsmøder, i forbindelse med uddannelse af arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter, i internationale bestyrelser og EU’s sociale dialoger.

På mange måder har jeg det samme arbejde, som da jeg de foregående 10 år var tillidsrepræsentant for laboranterne på Novozymes. Der arbejdede jeg også konstant for bedre løn- og ansættelsesvilkår for kollegerne. Nu er det bare for endnu flere. 

 

Jeg er 47 år og bor i Havdrup. Jeg er opvokset i en lille familie, hvor min far kørte lastbil, og min mor var vikar i den lokale børnehave og gjorde rent. De var meget stolte, da jeg som den første i familien stod med en studenterhue. Så det lå ikke i kortene, at jeg, med min baggrund, i dag er EP-medlem.