Mattias Tesfaye

Udlændinge- og integrationsminister


Foto i høj opløsning

 

Politiske poster

 •  Udlændinge- og integrationsminister

 

Mattias Tesfaye er opvokset i Århus. Han blev ved Folketingsvalget 2015 valgt i Københavns Omegns Storkreds. Ved folketingsvalget i 2019 fik han 15.345 personlige stemmer.

 

Som 16-årig startede han på teknisk skole og blev hurtigt formand for murerlærlingene i Århus Amt. I 2001 fik han svendebrev efter læretid i entreprenørkoncernen Skanska.

 

Mattias har arbejdet som ungdomskonsulent for 3F med ansvar for at oplyse om arbejdsforhold for unge i folkeskolen og på tekniske skoler. Han har desuden arbejdet som faglig sekretær i byggebranchen med ansvar for at forhandle overenskomster og lønaftaler med arbejdsgivere.

Mattias er kendt som debattør i Politiken og klummeskribent i Ekstra Bladet. Derudover har han udgivet den skønlitterære roman 'Livremmen' i 2005, debatbogen om social dumping 'Vi er ikke dyr, men vi er tyskere' i 2010 og debatbogen 'Kloge Hænder - et forsvar for håndværk og faglighed' i 2013. I 2017 har han udgivet bogen 'Velkommen Mustafa', der fortæller historien om 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik.

Mattias er særlig engageret i at hæve kvaliteten på erhvervsuddannelserne, i arbejdet mod social dumping og for udviklingen af den københavnske Vestegn, som et godt sted at bo, arbejde og dyrke sine fritidsinteresser.

Mattias Tesfaye er i dag murersvend og foredragsholder. Privat er han gift med sygeplejerske Signe Hagel Andersen, med hvem han har to drenge. Fritiden bruges på fodbold, familien og en særlig interesse for arkitektur og muret byggeri.