Socialdemokratiet søger praktikant til internationalt arbejde


Brænder du for international politik, demokratifremme og solidaritet? Og har du lyst til få praktisk erfaring inden for partipolitisk udviklingssamarbejde, projekthåndtering samt arbejdet i et politisk parti? Så er stillingen som praktikant på det internationale område hos Socialdemokratiet på Chri-stiansborg måske noget for dig. Vi søger en praktikant fra den 1. februar 2020 til den 30. juni 2020.

 

Som praktikant vil du indgå i et lille, men dynamisk team, som vil have et særligt fokus på Socialdemokrati-ets parti-til-parti-projekter i udviklingslande finansieret under Institut for Flerpartisamarbejde (DIPD). Du vil også skulle arbejde med Socialdemokratiets øvrige internationale engagement herunder hjælpe til un-der internationale besøg.

 

Dine arbejdsopgaver vil bl.a. være:

 •  Assistere med implementering og monitorering af projektaktiviteter med partier i bl.a. Eswatini, Burkina Faso, Ghana og i netværket Social Democracy in Asia, herunder eventuelle projektbesøg i Danmark og i samarbejdslandene.
 • Udarbejde tekstbidrag og redigere i trykte materialer herunder artikler til vores medlemsmagasin samt andre medier.
 • Hjælpe med at rodfæste projekterne i den danske socialdemokratiske partiorganisation.
 • Assistere det internationale team med andre arbejdsopgaver – særligt relateret til EU-oplysning, og samarbejdet med andre europæiske socialdemokratiske partier.
 • Hjælpe med andre større og mindre organisationsopgaver, herunder planlægning og eventuel af-vikling af europapolitiske konferencer samt Folkemødet på Bornholm.
 • Svare på borgerhenvendelser og hjælpe til med øvrige opgaver.

 

Du skal:

 • Være overbygningsstuderende på et samfundsvidenskabeligt studium eller lignende.
 • Kunne arbejde selvstændigt med akademiske såvel som praktiske opgaver.
 • Have gode mundtlige og skriftlige formuleringsevner på dansk og engelsk. Fransk er en fordel, men ikke et krav.
 • Være interesseret i danske og internationale samfundsforhold og politik – gerne med praktisk erfaring fra politisk arbejde og/eller udviklingsarbejde.
 • Være i stand til at bevare overblikket og det gode humør i en ofte travl hverdag.

Praktikforløbet er ulønnet, men vi yder et månedligt supplement til din SU på 3.000 kr. Det forventes der-for, at du kan få opholdet meritoverført og modtage SU. Til gengæld tilbyder vi en spændende hverdag, hvor du vil få mulighed for at komme tæt på den politiske hverdag i et parti, arbejde med internationale forhold og demokratiudvikling i praksis, og udvikle dine faglige kompetencer. Desuden er det et krav, at du har kendskab til og deler socialdemokratiske grundholdninger. Arbejdstiden er 35 timer om ugen.

 

Ansøgning vedlagt CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger bedes være samlet i ét dokument og skal være os i hænde senest d. 15. september 2019 kl. 12.00. Samtaler forventes at finde sted i uge 38. Yderligere oplysninger kan fås ved at rette henvendelse til International Konsulent Iben Merrild på tlf. 33 37 40 64.

 

Ansøgningen sendes til iben.merrild@ft.dk markeret med emnet Praktikant. Din arbejdsplads vil være hos Socialdemokratiet, Christiansborg, 1240 København K.

 

Du kan læse mere om Socialdemokratiet på vores hjemmeside.