Praktikant til internationalt arbejde

Brænder du for international politik, demokratifremme og solidaritet? Og har du lyst til få praktisk erfaring inden for partipolitisk udviklingssamarbejde, projekthåndtering samt politisk arbejde med EU og Udenrigspolitik? Så er stillingen som praktikant i Socialdemokratiets internationale team på Christiansborg måske noget for dig. Vi søger lige nu en praktikant fra den 1. september 2020 til den 31. januar 2021.


Som praktikant vil du indgå i et lille, dynamisk team, som vil have et særligt fokus på Socialdemokratiets parti-til-parti-projekter i udviklingslande finansieret under Institut for Flerpartisamarbejde (DIPD). Du vil også skulle arbejde med Socialdemokratiets øvrige internationale engagement, hjælpe til under internationale besøg og i forbindelse med Socialdemokratiets internationale program på kongres.

 

Dine arbejdsopgaver vil bl.a. være:

 • Assistere med implementering og monitorering af projektaktiviteter med partier i bl.a. Eswatini, Burkina Faso, Ghana og i netværket Social Democracy in Asia, herunder eventuelle projektbesøg i Danmark og i samarbejdslandene.
 • Udarbejde tekstbidrag og redigere i trykte materialer, herunder artikler til vores medlemsmagasin samt andre medier.
 • Hjælpe med at rodfæste projekterne i den danske socialdemokratiske partiorganisation.
 • Assistere det internationale team med andre arbejdsopgaver – særligt relateret til EU-oplysning, betjening af folketingsmedlemmer på EU- og Udenrigsområdet og samarbejdet med andre europæiske socialdemokratiske partier.
 • Hjælpe med andre større og mindre organisationsopgaver, herunder planlægning og afvikling af et internationalt ungdomsbesøg.
 • Svare på borgerhenvendelser og hjælpe til med øvrige opgaver i partikontoret.


Om dig:

 • Du er overbygningsstuderende på et samfundsvidenskabeligt studium eller lignende.
 • Du kan arbejde selvstændigt med akademiske såvel som praktiske opgaver.
 • Du har gode mundtlige og skriftlige formuleringsevner på dansk og engelsk. Fransk er en fordel, men ikke et krav.
 • Du er interesseret i danske og internationale samfundsforhold og politik – gerne med praktisk erfaring fra politisk arbejde og/eller udviklingsarbejde.
 • Du er i stand til at bevare overblikket og det gode humør i en ofte travl hverdag.

 

Ansættelsesvilkår

Praktikforløbet er ulønnet, men vi yder et månedligt supplement til din SU på 3.000 kr. Det forventes derfor, at du kan få opholdet meritoverført og modtage SU. Til gengæld tilbyder vi en spændende hverdag, hvor du vil få mulighed for at komme tæt på den politiske hverdag i et parti, arbejde med internationale forhold og demokratiudvikling i praksis og udvikle dine faglige kompetencer. Desuden er det forventet, at du har kendskab til og deler socialdemokratiske grundholdninger. Arbejdstiden er 35 timer om ugen.

 

Ansøgning og yderligere informationer

Ansøgning, CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger bedes være samlet i ét dokument og skal være os i hænde senest d. 13. april 2020. Samtaler forventes at finde sted i uge 16.

 

Ansøgningen sendes til iben.merrild@ft.dk markeret med emnet Praktikant. Din arbejdsplads vil være på Christiansborg, 1240 København K.

 

Yderligere oplysninger kan fås ved at rette henvendelse til International Konsulent Iben Merrild på tlf. 61 62 38 78.

 

Socialdemokratiet har i dag 48 medlemmer af Folketinget, mere end 900 regionsråds- og kommunalpolitikere og mere end 36.000 medlemmer. Socialdemokratiets samlede sekretariat består af omkring 70 medarbejdere og har til huse på Christiansborg. Sekretariatet er en travl, til tider hektisk arbejdsplads, men er præget af en uformel tone.