Program fredag 15. juni

Socialdemokratiets program på Folkemødet fredag den 15. juni.


Kl. 9.00

Morgenarrangement: Mindfulness

Kom og stress af inden dagens Folkemøde-arrangementer. Er mindfulness hokus-pokus, eller har det en reel effekt? Kom og prøv en kort meditations-session inden dagens travle Folkemøde-program går i gang.
Deltagere: Flemming Møller Mortensen (S) og Maja Schondel (cand.psych.aut., specialist i psykoterapi)

 

Kl. 10.30

Sandsække-løb

En række deltagere får udleveret hver sin sandsæk med forskellig vægt i (uden at vide, at der er forskel på vægtene). Nogle meget tunge, andre meget lette. Den, der kommer hurtigst til målstregen, vinder. Hvem mon klarer sig bedst?

 

Kl. 11.00

Nyt centrum-venstre

Interview med Henrik Sass Larsen (gruppeformand, S)
Interviewer: Lars Trier Mogensen (radiovært, forfatter og debattør)

 

Kl. 12.00

Paneldebat: EU og solidaritetspagten

Socialdemokratiet har foreslået en europæisk solidaritetspagt, der adresserer nogle af de vigtigste udfordringer, som EU både står i og i fællesskab kan løse. Social dumping, selskabsbeskatning og skattely. Hvordan sikrer vi, at fri bevægelighed går hånd i hånd med fair bevægelighed? At konkurrencen om selskabsskatten og dermed ræset mod bunden bremses? Og at der betales skat i de lande, hvor pengene tjenes?
Deltagere: Jeppe Kofod (S), Lizette Risgaard (LO), Lars Koch (politisk chef, Mellemfolkeligt Samvirke)
Ordstyrer: Malte Kjems, kommunikationschef hos Tænketanken Europa

 

Kl. 13.00

Partiformand Mette Frederiksen holder tale på Folkemødets Hovedscene

 

Kl. 14.00

Quiz: Historiens brede forlig

Quizmaster: Dan Jørgensen (S)

 

Kl. 15.00

Ret og pligt som studerende

Arrangør: Frit Forum

”Gør din pligt og kræv din ret”. Det mantra har længe fungeret som hjørnesten og udgangspunkt for det velfærdssamfund, vi gennem det sidste halve århundrede har bygget op. Men selv om velfærdsstaten efterhånden er blevet et allemandseje, og ingen partier rigtigt tør sætte spørgsmål ved dets eksistens, så hænder det jævnligt, at forholdet mellem ret og pligt diskuteres. Det gør sig også gældende på uddannelsesområdet, herunder på universiteterne. Skal SU stipendiet erstattes af et lån? Skal samfundet gøre det lettere at drive private universiteter? Er der brug for over 1000 forskellige uddannelsesudbud på universiteterne? Er de faglige krav til de studerende forsvarlige? Og kan samfundet tillade at kræve, at de studerende studerer på fuldtid, når skatten betaler deres studie og tilmed deres ”løn”? 

Mette Reissmann (S) styrer slagets gang.

 

Kl. 16.30

Interview med Mette Frederiksen

Søren Dahl, vært på programmet Dahl på Hack, interviewer Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen på Brandstationen. Her fortæller lederen af Danmarks største parti blandt andet om, hvordan græsslåning kan give de bedste ideer. Og om, hvordan hun gør sig klar til det folketingsvalg, der kommer inden for det næste år.

 

Kl. 18.00

Satiregruppen MAGT

Optræden med satiregruppen MAGT, der skriver humoristiske tekster om politik, samfund og politiske partier.