19. september 2015

Nicolai Wammens tale til S kongres

Kongres 2015 Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammens tale ved Socialdemokratiets kongres 2015


Kære Mette

 

Tak for en fremragende tale. Du har i den grad styrken og formatet til at stå i spidsen, og Lars Løkke, du skal vide, at de nøgler til Statsministeriet som du jo er så glad for, dem har du kun til låns.

 

For vi trænger til en statsminister som ikke bare ønsker serveretten, men som også forstår at bruge den til gavn for alle danskere.

 

Kære venner, Danmark trænger til Mette som statsminister.

 

Inden længe står vi overfor vigtige forhandlinger, hvor vi som land skal vælge, hvad vi vil bruge det økonomiske råderum, som blev skabt i vores regeringstid til.

Skal det gå til velfærd for vores børn, ældre og syge eller skal Danmark gå ned ad Løkkes og Samuelsens vej og bruge det til lettelser i topskatten.

 

Det socialdemokratiske svar er enkelt, klart og stærkt. Vi står på vagt for fællesskabet. Topskattelettelser kommer ikke til at gå forud for velfærdssamfundet, i det Danmark vi ønsker.

 

Vi står for en kurs, hvor vi vil sikre, at der er ordentlige forhold for vores børn, syge og ældre. Et Danmark hvor opsvinget kommer alle og ikke kun de få til gavn.

Et Fællesskab hvor økonomisk ansvarlighed og lige muligheder går hånd i hånd.

 

Kære venner,

Vi socialdemokrater vil kæmpe, med alt hvad vi har, for et Danmark der tror mere på Sammenhold end på Cepos.

 

Vi ved samtidig, at det meste af blå blok har sværget troskab til at sænke topskatten, og derfor bliver det jo ekstra spændende at høre, hvad der bliver sagt hos DF i Herning her i weekenden.

 

For vi oplever jo en DF-formand, der har gjort det til en livsstil at forsøge at blæse og have mel i munden.

 

Før valget lovede Kristian Thulesen-Dahl velfærd og Tulliarder til alle, for straks derefter, og uden at blinke at pege på nulvækstens åndelige leder, Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

 

Så sagde han, at han ville i regering, men løb derefter væk fra forhandlingsbordet, da der med ministerbilen også fulgte, at han skulle tage ansvar. Og senest har han sagt at han er parat til at hjælpe verdens flygtninge, men da det kom til stykket, så sagde han nej.

 

Kære venner

Hvis der blev afholdt danmarksmesterskab i tvetungethed, ja så ville Kristian Thulesen-Dahl suverænt vinde både guld, sølv og bronze. Ingen andre ville komme bare i nærheden af en podieplacering.

 

Men kære Kristian. I politik bliver man før eller siden indhentet af virkeligheden.

Om kort tid vil du blive testet, og her vil nok så fine ord ikke kunne skjule, hvilke valg du træffer.

 

Du skal nemlig beslutte, om du og DF ved forhandlingsbordet vil støtte Socialdemokratiet i, at vi bør investere i velfærd for vores børn, syge og ældre - eller om du vil tage Løkke og Samuelsen i hånden og lade pengene gå til topskattelettelser.

 

Du skal svare på, om du og DF står på Saxo Banks eller velfærdssamfundets side.

Kristian Thulesen-Dahl, snart fanger forhandlingsbordet og du skal vise, om du har rygrad som en regnorm, eller om du sammen med Socialdemokratiet siger nej til topskattelettelser og ja til velfærd.

 

Kære Kristian. Uret tikker, og vi og resten af Danmark venter på dit svar. Selv du får nemlig svært ved at stikke hovedet i busken på heden i Herning.