28. april 2015

5.300 kr. mere i hånden

Økonomi Vores holdning er klar: Det skal kunne betale sig at arbejde i Danmark samtidig med, at vi holder fast i vores stærke sociale sikkerhedsnet og gør alt, hvad vi kan for, at børn ikke vokser op i fattigdom.

Derfor støtter vi, at arbejdsløse kan få kontanthjælp og hjælp til at klare hverdagen som børnefamilie.

Men man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og der skal være en økonomisk gevinst ved at tage et arbejde.

Vores politik betyder, at sygeplejersken og metalarbejderen med to børn har fået 5.300 kroner mere om året – efter skat.

 

undefined
Like og del gerne denne grafik på Facebook (klik på grafikken for at dele)

I forbindelse med skattereformen ville Løkke hellere have givet de penge til dem, der har mest. Men vi insisterede på, at når der er råd til skattelettelser, skal de gå til helt almindelige danskere i arbejde.

Det lykkedes. Derfor får lønmodtagere i dag mere ud af at arbejde.

Præcis som de gør det, fordi vi har hævet fradraget for faglige kontingenter.

Men det er langt fra de eneste steder, vi har sat ind.

I den tid Løkke var statsminister, blev der 26.000 flere personer, for hvem det dårligere kunne betale sig at arbejde. Det gik den helt forkerte vej.

I dag går det igen den rigtige vej.

På grund af regeringens politik vil det i fremtiden være sådan, at samtlige kontanthjælpsmodtagere får en økonomisk gevinst ved at arbejde.

 

undefined

Del og like gerne denne grafik, hvis du heller ikke mener, det er i orden, at Løkke taler usandt om, at det ikke kan betale sig at arbejde (klik på grafikken for at dele)


Derfor er Løkkes dagsorden også en anden.

Når kontanthjælpsmodtagere allerede vil få økonomisk gevinst ved at arbejde, så kan Løkkes planer reelt kun handle om nogle andre: Dem der modtager dagpenge.

Løkke vil skære i dagpengene. Igen.

 

undefined
Klik på grafikken for at dele.

Vi socialdemokrater er imod.

Vi vil tværtimod have et nyt dagpengesystem, hvor færre falder ud.

Men først og fremmest skal vi have endnu flere i arbejde og styrke vores fælles velfærd.

Mens Danmark mistede over 100.000 private arbejdspladser, da Løkke var statsminister, har flere end 40.000 i dag et arbejde at stå op til.

Mens Løkke skar på sundheden, da han var statsminister, og nu vil indføre nulvækst med 20.000 færre offentligt ansatte – ja, så har vi allerede ansat over 7.000 flere i sundhedsvæsenet, og i fremtiden vil vi investere endnu mere i bedre velfærd.

Det går igen fremad. Vi skal videre med Helle ved roret og det Danmark, du kender.