13. marts 2015

15.000 færre medarbejdere i kommunerne

Nulvækst 15.000 så mange færre medarbejdere vil der være ude i kommunerne i 2020, hvis Løkke får magt, som han har sagt, og indfører nulvækst i det offentlige.

15.000 færre ansatte til at sikre tryghed og god service – uanset om det er på kommunekontoret, i børnehaven, på plejehjemmet eller et af de mange mange andre steder, hvor kommunalt ansatte hver dag gør en konkret og vigtig forskel for Danmarks borgere.


Del gerne denne grafik på facebook og andre sociale medier, hvis du også vælger velfærd frem for nulvækst. (Link ikke længere aktivt) 


Nogle vil måske sige – jamen, det har da også været hårde tider i kommunerne med Socialdemokratiet ved roret. Ja, det erkender jeg blankt.


Vi socialdemokrater har skulle rette op efter Løkke. Han havde ført en politik – først som finansminister og senere som statsminister - der gjorde, at Danmark blev markant hårdere ramt af krisen end vores nabolande.


Men i dag går det fremad for dansk økonomi igen. På grund af regeringens målrettede vækstpolitik er der skabt over 40.000 private arbejdspladser.


Del gerne denne grafik, der viser, at Danmark kommer i arbejde igen. (Link ikke længere aktivt)


Der er igen råd til velfærd – også i kommunerne.


At der er råd til at give kommunerne flere penge til borgernær velfærd behøver dog ikke at betyde, at det vil ske. Det afhænger af, hvem der vinder næste valg.


Løkkes visioner om nulvækst er nemlig ikke kun varm luft. Se bare Venstres finanslovsforslag for 2015.


Mens regeringen giver flere hundrede millioner ekstra til kommunerne i år, ville Venstre skære halvanden milliard – 1.500.000.000 – kroner på kommunernes budgetter. På den nære velfærd.


Det er ikke tilfældigt at Løkkes chefideolog, Claus Hjort Frederiksen, har sagt, at nulvækst bliver "kernen" i Venstres valgkamp.


Læs forsvarsminister Nicolai Wammens og mit indlæg i Jyllands-Posten fra den 12. marts her.


Som socialdemokrat mener jeg, at det er den helt forkerte vej. Hvis vi skal passe på det Danmark, vi kender, har vi brug for bedre velfærd.


Vi skal ikke eksperimentere med færre hænder til vores ældre, børn og syge.