21. februar 2015

Nogle vil gøre det dyrere at bo til leje

Billige boliger Lejerne i 100.000 boliger kan se frem til, at deres lejligheder bliver renoveret i de kommende år.

Og det gavner ikke kun lejerne. Renoveringerne skaber også 18.000 job, som skal være på danske løn- og arbejdsvilkår.

Det er endnu et af regeringens resultater, som der er god grund til at være tilfredse med. I næste uge skal jeg selv gå dør til dør i Randers, og jeg håber, at mange af jer også vil tage del i de aktiviteter, der finder sted over hele landet i den kommende uge.

Kort sagt: Vi sikrer bedre lejeboliger, der er til at betale.

Andre vil derimod gøre det dyrere at bo til leje.

Venstres tidligere minister Søren Pind har tidligere foreslået, at reguleringen af huslejen skal afskaffes. Og nu viser det sig, at det er et ønske, som deles langt ind i Venstres folketingsgruppe. De tør bare ikke sige det højt.

Det vil have voldsomme konsekvenser: Huslejen i mere end 350.000 private udlejningsboliger vil i gennemsnit stige med mere end 50 procent. Det svarer til en stigning på 20.000 kroner om året pr. bolig. Samlet set vil det koste lejerne 8,6 milliarder kroner.

Det er ikke den vej, vi skal.

Jeg håber derfor, at I vil tage del i kampagnen for bedre lejeboliger, der er til at betale. Enten ved at gå på gaden med partiforeningen eller ved fx at dele vores budskab på Facebook.