28. februar 2015

Færre sættes på gaden

Udsættelser Kurven er knækket. Antallet af familier, der sættes på gaden, er i dag faldet markant i forhold til, da Løkke sad ved magten.

Det er jeg glad for og stolt over. Det er en hjertesag for os socialdemokrater, at alle har ret til tag over hovedet.

 

Kurven er knækket

 •  Mens Løkke og Dansk Folkeparti sad ved magten, steg antallet af familier, der blev sat fra hus og hjem, konstant fra 2002 til 2011.

 •  Siden regeringen tiltrådte, er det kun gået den rigtige vej. Antallet af udsættelser faldt med næsten 30 pct. fra 2011 til 2014.

 •  Hvis man sammenligner 2014 med 2011, hvor Løkke sad ved magten, så er faldet på langt over 1.000.

Det er glædeligt. Og noget, som vi socialdemokrater har kæmpet hårdt for.

De seneste år har regeringen taget en række initiativer for at nedbringe antallet af udsættelser.

Vi har afskaffet fattigdomsydelserne og afsat flere penge til gældsrådgivning. Lejeloven blev ændret, så huslejen nu bliver betalt samme dag, som lejerne får deres indkomst udbetalt. Og kommunerne har fået mulighed for at betale huslejen i helt særlige tilfælde.

Men vi er ikke i mål. En ny rapport fra Ankestyrelsen viser, at der er stor forskel på kommunernes indsats. Derfor har jeg netop sendt et brev til alle kommunerne. De skal sætte fokus på området. Fordi vi ved, at det virker, når kommuner gør en ekstra indsats.

Vi socialdemokrater passer på det Danmark, du kender. Et Danmark hvor antallet af familier, der bliver smidt på gaden, ikke stiger år for år.