Morten Bødskov

Folketingsmedlem


Foto i høj opløsning 

  

Politiske poster

 •  Medlem af folketingsgruppens ledelse
 •  Retsordfører og menneskerettighedsordfører (under Trines Bramsens orlov)
 •  Formand for Folketingets Erhvervs-, vækst- og eksportudvalg

 

Morten Bødskov er født socialdemokrat. 1. maj 1970 så Morten dagens lys i Karup på den jyske hede.

 

Morten har repræsenteret kommunerne på den københavnske vestegn i Folketinget siden 2001. Hans folketingskreds er kommunerne Rødovre og Herlev.

 

Ved folketingsvalget den 18. juni 2015 fik Morten 5.935 personlige stemmer. 

 

Morten er tidligere justitsminister. Han har, siden han kom i Folketinget, beskæftiget sig med tunge politiske områder. Retspolitikken og finanspolitikken har altid været centralt for Morten arbejde. 

 

I dag er Morten formand for Folketingets Erhvervs-, vækst- og eksportudvalg. Han er retsordfører og menneskerettighedsordfører under Trine Bramsens orlov fra 3. april 2018. 

 

Morten har været Socialdemokratiets ankermand i spørgsmål om terrorlovgivning, trusler mod Danmarks sikkerhed og arbejdsbetingelserne for vores to efterretningstjenester (PET og FE). Morten har derfor også i flere år været formand for Folketingets udvalg vedrørende Efterretningstjenesterne (Kontroludvalget). 

 

Morten meldte sig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) som 14-årig. 

 

Fra 1994-1996 var Morten ansat som international sekretær i DSU, hvor han bl.a. arbejdede meget med udvikling af ungdomsprojekter i Eritrea. Fra 1996-2000 var Morten forbundsformand for DSU. 

 

Morten blev folketingskandidat for Rødovre/Herlev-kredsen i 1999. Ved folketingsvalget i november 2001 blev Morten valgt til Folketinget. I 2003 blev han valgt til Socialdemokratiets retsordfører. I 2007 blev han valgt til Socialdemokratiets finansordfører. Morten har desuden arbejdet i Folketingets Erhvervsudvalg, Indfødsretsudvalg og Udvalget vedr. revision af grundloven.  

 

Morten Bødskov har en bacheloruddannelse i samfundsfag og administration fra Aalborg og Roskilde Universitet. Han har, inden han påbegyndte sin karriere i Folketinget, arbejdet som konsulent i TVropa Communication.