Socialdemokratiet søger praktikant til internationalt arbejde

Brænder du for international politik, demokratifremme og solidaritet? Og har du lyst til at få praktisk erfaring inden for partipolitisk udviklingssamarbejde, projekthåndtering samt arbejdet i et politisk parti? Så er stillingen som praktikant på det internationale område i Afdelingen for Ledelse og Politik på Socialdemokratiets partikontor måske noget for dig.


Vi søger en praktikant fra den 1. september 2018 til den 31. januar 2019.

 

Du vil indgå i et lille, men dynamisk team med fokus på Socialdemokratiets parti-til-parti-projekter i udviklingslande finansieret igennem DIPD. Du vil også skulle arbejde med Socialdemokratiets øvrige internationale engagement i Norden, Europa og globalt, og hjælpe til under internationale besøg.

 

Dine arbejdsopgaver vil bl.a. være at:

 • Assistere med implementering og monitorering af projektaktiviteter med partier i bl.a. Swaziland, Burkina Faso og i netværket Social Democracy in Asia, herunder delegationsbesøg til Danmark og planlægning ifm. projektbesøg i samarbejdslandene.
 • Udarbejde tekstbidrag og redigere i trykte materialer herunder artikler til vores medlemsmagasin samt andre medier.
 • Hjælpe med at rodfæste projekterne i den danske socialdemokratiske partiorganisation.
 • Assistere det internationale team med andre arbejdsopgaver – særligt relateret til EU-oplysning og samarbejdet med andre nordiske, europæiske og globale socialdemokratiske partier.
 • Hjælpe med andre større og mindre organisationsopgaver, herunder afvikling af Socialdemokratiets kongres i september, konferencer og internationale delegationsbesøg.
 • Svare på borgerhenvendelser og hjælpe til med øvrige opgaver på Partikontoret, herunder forberedelse af folketingsvalg.

Du skal:

 • Være overbygningsstuderende på et samfundsvidenskabeligt studium eller lignende.
  Kunne arbejde selvstændigt med akademiske såvel som praktiske opgaver.
 • Have gode mundtlige og skriftlige formuleringsevner på dansk og engelsk. Fransk er en fordel, men ikke et krav.
 • Være interesseret i danske og internationale samfundsforhold og politik – gerne med praktisk erfaring fra politisk arbejde og/eller udviklingsarbejde.
 • Være i stand til at bevare overblikket og det gode humør i en ofte travl hverdag.

 

Praktikforløbet er ulønnet, men vi yder et månedligt supplement til din SU på 3.000 kr., samt frokostordning. Det forventes, at du kan få opholdet meritoverført og modtage SU. Desuden forventer vi, at du har kendskab til og deler socialdemokratiske grundholdninger. Arbejdstiden er 35 timer om ugen.

Som praktikant på Socialdemokratiets partikontor vil du få mulighed for at deltage på en studietur til Bruxelles sammen med praktikanterne på sekretariatet på Christiansborg. På studieturen vil du møde den socialdemokratiske stab i Europa-Parlamentet, vores Europa-parlamentarikere og opleve EU’s hovedstad. Du vil også blive en del af Socialdemokratiets alumnegruppe, som består af nuværende og tidligere praktikanter, hvor du vil blive inviteret til alumnearrangementer, netværksmøder, sociale events og andre arrangementer i Socialdemokratiet.

Ansøgning vedlagt CV, karakterudskrift og eventuelle anbefalinger bedes være samlet i ét dokument og skal være os i hænde senest d. 30. april 2018 kl. 23.59. Samtaler afholdes løbende. Yderligere oplysninger kan fås ved at rette henvendelse til praktikant Andrea Bonde Stürup på tlf. 22 75 22 35 eller til international konsulent Iben Merrild på tlf. 22 20 08 04.

 

Ansøgningen sendes til andrea@socialdemokratiet.dk markeret med emnet International Praktikant. Din arbejdsplads vil være på Partikontoret, Vester Voldgade 96 i København.