Har du lyst til at være praktikant i Folketinget for Yildiz Akdogan?

Socialdemokratiets psykiatriordfører Yildiz Akdogan søger en praktikant i forårssemestret 2018.


Et praktikophold hos mig vil bringe dig helt tæt på det politiske arbejde på Christiansborg. Du vil få mulighed for at følge en politiker på helt tæt hold og være med i f.eks. taleskrivningsprocesser, give feedback, skrive debatindlæg og meget andet. Til praktikopholdet kan også følge mere løse opgaver såsom research og analyse. Ud over at komme til at afprøve dine kommunikationsfærdigheder vil du også få et unikt indblik i politik og i politikudviklingen i samspillet mellem beslutningstagere, borgere, interesseorganisationer og medier.

 

Jeg er Socialdemokratiets psykiatriordfører og sidder derudover med en række andre udvalgsopgaver. Jeg er næstformand i Ligestillingsudvalget og sidder også med Social-, Indenrigs- og Børneudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget, Udenrigsudvalget, Færøudvalget samt Grønlandsudvalget.

 

Du vil i det daglige arbejde tæt sammen med mig, men også arbejde sammen med de politiske konsulenter om at forberede et solidt grundlag for det politiske arbejde. Det, jeg ønsker af dig, er, at du:

  • Har gode formulerings- og formidlingsevner – både mundtligt og skriftligt
  • Har politisk tæft og en god analytisk sans
  • Er en holdspiller samtidig med, at du kan arbejde på eget initiativ i en ofte hektisk hverdag
  • Er initiativrig, nysgerrig og har kritisk sans

 

Du vil opleve en stor afveksling i arbejdsopgaverne, der vil spænde over:

  • Researche baggrundsmateriale i forhold til aktuelle sager hovedsageligt inden for psykiatripolitik, familiepolitik og ligestilling m.m.
  • Arrangere møder og besøg – også ud af huset
  • Skriftlig formidling så som notater, udkast til debatindlæg, pressemeddelelser, nyhedsbreve og webtekster
  • Besvarelse af borgerhenvendelser og andre politiske henvendelser
  • Bidrage til arbejde i forbindelse med den parlamentariske proces
  • Taleskrivning og efterfølgende feedback

 

Jeg forventer, at du har en stærk faglig profil – gerne inden for en kommunikations- eller samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse. Du har desuden en grundlæggende forståelse for politik og politisk kommunikation.

 

Praktikopholdet udgør ca. 30 timer om ugen – jeg er selvfølgelig fleksibel i forhold til at tilpasse forløbet, så det matcher kravene fra din uddannelse og eventuelle fag- eller politikområder, du er særligt interesseret i. Praktikpladsen er en uddannelsesstilling. Derfor vil jeg have fokus på at give dig faglig feedback på dit arbejde, ligesom der vil være et introduktionsforløb, der introducerer dig til organisationen og arbejdet i Folketinget sammen med de øvrige praktikanter i den socialdemokratiske gruppe.

 

Praktikperioden løber fra primo februar 2018 til ultimo juni 2018. Det forudsættes, at du kan få merit for praktikopholdet. Ansøgning og CV sendes til yildiz.akdogan@ft.dk senest den 15. december 2017. Der vil blive holdt samtaler løbende.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte mig på yildiz.akdogan@ft.dk eller akademiske praktikanter Anita Nielsen på tlf. 61623779 eller Arbresh Useini på tlf. 61623781.