Akademisk praktikant hos folketingsmedlem Jesper Petersen

Brænder du for politik? Og har du en skarp pen? Kan et semester på Christiansborg bruges som led i din uddannelse? Så kan du blive en del af den hektiske hverdag i Folketinget som akademisk praktikant hos Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen.


Jesper Petersen søger en akademisk praktikant til efterårssemestret 2017. Som praktikant indgår du i det daglige politiske arbejde på Christiansborg. Det bliver et spændende og travlt efterår med skattereform og den fortsatte kamp mod skattely og for et stærkt skattevæsen.

Dine arbejdsopgaver vil blandt andet være:

  • Formidling i form af udkast til debatindlæg, nyhedsbreve, taler mm.
  • Researchopgaver og udarbejdelse af notater som forberedelse til interviews, møder el. lign.
  • Gennemlæsning og lave resumeer af lov- og beslutningsforslag, rapporter mm.
    Arrangere og deltage i møder med interesseorganisationer, partiaktive, lokale aktører mm.

Vi forventer, at du:

  • Kan lide at arbejde med skriftlig formidling i forskellige varianter
  • Har en god analytisk sans og politisk forståelse
  • Er selvstændig og kan holde flere bolde i luften
  • Kan arbejde under tidspres, når det er nødvendigt.

Din uddannelses relevans for at arbejde for et folketingsmedlem eller i et parti – og dine skriftlige evner, dit engagement og din politiske tæft er det væsentligste. Interesse for økonomisk politik er en fordel. Det forventes, at du er i gang med en relevant uddannelse f.eks. inden for samfundsvidenskaberne eller kommunikation, og det er en forudsætning, at praktikopholdet kan indgå som en del af din uddannelse. Det betyder også, at der vil være tid og sparring til en evt. inkluderet praktikopgave.

Din ansøgning

Hvis du er interesseret i at blive praktikant hos Jesper Petersen, skal du sende en skriftlig ansøgning vedlagt CV og evt. anbefalinger til jesper.petersen@ft.dk senest d. 1. august 2017.

 

Praktikperioden ligger i efterårssemestret 2017 med start ultimo august/primo september. Praktikken er på max. 37 timer om ugen eller efter aftale, idet arbejdstiden kan justeres efter det antal ECTS-point, du kan opnå ved praktikken.

 

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Jesper Petersen på jesper.petersen@ft.dk.