Lørdag d. 17. juni

Socialdemokratiets program på Folkemødet


Kl. 9.00-9.45

Kom og bestem over verden!

Drømmer du om at være både FN og dansk regering på én og samme tid? Har du en lille Ban Ki-moon, en Mogens Lykketoft eller en Mette Frederiksen i maven? Så kom til morgenkaffearrangement om FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Vi diskuterer og quizzer: Er rent vand vigtigere end uddannelse? Hvad er værst: klimaforandringer eller ulighed? Hvorfor taler vi om partnerskaber, når folk ligger og sulter? Mød folketingsmedlemmerne og fhv. ministre Mette Gjerskov (S) og Kirsten Brosbøl (S).

 

Kl. 11.00-11-45:

Halvvejs mod valg: Interview med Mette Frederiksen

Kom og hør Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen i samtale med chefredaktør for Jysk Fynske Medier Troels Mylenberg. Her fortæller lederen af Danmarks største parti, hvad der har været de største politiske kampe det seneste år.Hvordan hun ser den politiske situation halvvejs mod et folketingsvalg? Og hvilke temaer Socialdemokratiet ser som de vigtigste i det kommende kommunalvalg.

 

Kl. 12.00-12.45:

Ulighed i Danmark

Indbyggerne i Rudersdal Kommune har i gennemsnit fem gange så store nettoformuer, som indbyggerne blot 30 km sydpå i Ishøj Kommune. Uligheden er steget gennem de seneste årtier samtidig med, at den negative sociale arv også er blevet stærkere. Hvordan vender vi udviklingen? Og er ulighed overhovedet et problem? Det er der ikke politisk enighed om. Vi stiller skarpt på, hvad der er op og ned i debatten, og hvad konsekvenserne ved uligheden i Danmark betyder for den kommunale velfærd og for vores samfund som helhed. Debat mellem Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen (S), folketingsmedlem Joachim B. Olsen (LA) og direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Lars Andersen. Debatten modereres af folketingsmedlem Ane Halsboe-Jørgensen (S).

 

Kl. 13.30-14.00:

Flere kvinder i lokalpolitik – Socialdemokratiet gør noget ved det!

Kvinder har været underrepræsenteret i lokalpolitik lige siden den første kvinde blev valgt ind.
Men ser det ikke langt bedre ud i dag? Nej, det gør det ikke! Kun lige under 30 % kvindelige lokalpolitikere blev valgt ind ved sidste kommunalvalg i 2013, og sådan har det været de sidste 25 år. Og ud af vores 98 borgmestre, er der kun 12 kvinder. Det er en demokratisk udfordring. Dét gør vi noget ved i Socialdemokratiet med Helga-netværket, opkaldt efter socialdemokraten Helga Larsen, en af de første valgte kvinder i Københavns Borgerrepræsentation og Folketinget. Kom og mød kvindelige lokalpolitiske kandidater til kommunal- og regionsrådsvalget til november. Få en snak med kandidaterne om, hvorfor de stiller op, om det at være kvinde i dansk politik og om ligestillingsemner som ligeløn, barsel, osv.

 

Kl. 14.00-14.45:

Frihed, ligestilling og offentlig sektor

Danske mødre har verdensrekord i beskæftigelse. Dette muliggøres særligt af en stærk offentlig sektor, som sikrer børnepasning og ældrepleje og dermed sikrer ligestilling og frihed til, at begge forældre kan være i job. Alligevel når ligestillingen ikke helt ud på chefgangene. Hvordan balancerer vi børns, forældres og arbejdsmarkedets behov og sikrer en fortsat udvikling af både den offentlige sektor og arbejdsmarkedet med frihed og ligestilling på alle niveauer? Debat mellem folketingsmedlem Magnus Heunicke (S), LO’s næstformand Nanna Højlund og CEO og grundlægger af Above & Beyond og The Danish Diversity Council Tine Arentsen Willumsen. Debatten modereres af chefanalytiker hos Cevea Martin Møller Rasmussen.

 

Kl. 15.00-15.45:

Eftersyn i psykiatrien

Hver femte dansker rammes i løbet af livet af en psykisk lidelse. Flere oplever at være pårørende til en, men de færreste ved, hvordan psykiatrien opleves indefra. Hvordan føles det at blive sendt hjem igen fra et psykiatrisk hospital pga. mangel på sengepladser? Kan vi gøre mere for, at det slet ikke kommer til behovet for behandling, men i stedet fokusere på forebyggelse? Og hvordan kan vi give psykiatrien et eftersyn? Debat mellem direktør i Det Sociale Netværk Trine Hammershøy, næstformand i Bedre Psykiatri Erik Ravn og frivillig i ’Unge på vej’ Daniel Bang. Debatten moderes af regionrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S). 

 

Kl. 17.15-18.00:

Er kultur stadig velfærd?

Kultur er det kit, der binder os sammen i Danmark. Oplevelser i musikken, teatret, bøgerne, på museet, i tv eller på fodboldbanen skaber fællesskaber og sammenhæng. Oplevelser, der er under pres fra mange sider. Pga. kommunernes hårdt pressede økonomi synes kultur som det mindst smertende område at spare på. Men er det klogt? Vi inviterer til debat om kulturens rolle i Danmark og kommunerne i 2017. Hvordan sikrer vi, at kulturen kommer alle til gode, uanset postnummer og pengepung? Debat mellem Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard (S), formand for Dansk Skuespillerforbund Katja Holm og teaterleder på Randers Egnsteater samt talsmand for SceNet Peter Westphael. Kulturordfører Mogens Jensen (S) modererer debatten. 

 

Kl. 17.00-18.00:

Politisk høvdingebold – Last man standing!

De traditionsrige Folkemøde-mesterskaber i Høvdingebold bliver afholdt for fjerde gang. De fire høvdinge, Kristian Jensen (V), Jens Joel (S), Dennis Kristensen (FOA) og Jens Klarskov (Dansk Erhverv) er klar til kamp, og der bliver ikke lagt fingre imellem, når boldene flyver lavt i Havnegade.


Kl. 18.00-19.00:

Hvem er hvem?

Kan du kende forskel på en Socialdemokrat og en Venstre-mand? Kan du spotte en borgmester, en kampagneleder, en kandidat til regionsrådet, en formand for kommunen eller den lokale kasserer/sekretær? Og hvad laver man egentlig, når man er valgt ind i et byråd? Og hvad vil det sige at være politisk aktiv i et parti? Kom og gæt med, når Venstre og Socialdemokratiet inviterer til ”Hvem er hvem?” på Hovedgaden mellem Danchells Have og Brandstationen.

 

Kl. 18.30-19.30:

Hvem kender hvem?

Fyraftens-quiz om hvad vi ved om hinanden med Peter Hummelgaard (S), Stine Brix (Ø) og Jakob Ellemann-Jensen (V). Mette Frobenius er quizmaster.